Acasa InternationalExterne China sparge embargoul: Lansatoare mobile de rachete pentru Phenian

China sparge embargoul: Lansatoare mobile de rachete pentru Phenian

scris de M.A.
16 afisari

China sparge embargoul ONU şi furnizează lansatoare mobile de rachete pentru regimul stalinist de la Phenian.

China sparge embargoul: Lansatoare mobile de rachete pentru Phenian

China sparge embargoul: Lansatoare mobile de rachete pentru Phenian

Potrivit cotidianului japonez Asashi Shimbun, experţii au acuzat China, principalul aliat al Coreei de Nord, de încălcara embargoului ONU, în urma unui marş militar, la 15 aprilie la Phenian, în cadrul căruia au identificat un vehicul lansator de rachetă de tip T.E.L. (transportor-aruncător-lansator) de provenienţă chineză, transmite Mediafax, care citează agenţii de presă internaţionale.

Ptrivit publicaţiei japoneze, care citează diferite surse guvernamentale nippone, Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud ştiu de livrările ilicite ale Chinei către Coreea de Nord, pe aproape un an. Sateliţii de spionaj ai celor trei aliaţi au urmărit transportul celor patru T.E.L. pe un cargo înmatriculat în Cambodgia, „Harmony Wish”, care a plecat din Shanghai la 1 august şi a ajuns la Nampho, pe coasta de vest a Coreei de Nord pe 3 august.

Natura vehiculelor livrate a fost confirmată de documentele de export întocmite de un intermediar la Shanghai şi preluate de gărzile de coastă japoneze în cadrul unei percheziţii a navei în portul Osaka (în sudul Japoniei), în octombrie. Washington, Tokyo şi Seul au evitat să facă public acest caz sperând ca Beijing să facă presiuni asupra Coreei de Nord pentru a o convinge să reia negocierile privind programul său nuclear şi să renunţe la un al treilea test nuclear, precizează aceeaşi sursă.

3 comentarii

BULA 14-06-2012 - 01:25

Coreea de Nord este pentru chinezi, ceea ce este Israelul pentru americani. Nu vad de ce se oftica americanii din cauza asta.

desinul 14-06-2012 - 22:02

Mai Bula,Bula….diferenta e ca intre cer si pamant!
Israelul este un stat mic,puternic,inteligent si DEMOCRATIC la fel ca America.
Coreea de Nord un stat Stalinist si o dictatura absurda si criminala!!!!!
OK??????????Inteligentule???????

jan dinu 14-06-2012 - 22:32

Noi americanii …
In SCorea tocam banii
Cu soldati ce-o pazesc …
De Puhoiul chinezesc !
JD-USA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult