Acasa InternationalExterne China va vaccina un oraș întreg după ce a înregistrat 15 cazuri noi de COVID-19

China va vaccina un oraș întreg după ce a înregistrat 15 cazuri noi de COVID-19

scris de Misu Andrei
93 afisari

China va vaccina pentru prima dată întreaga populație a unui oraș, după ce a înregistrat 15 cazuri noi de COVID-19. Orașul are aproximativ 300.000 de locuitori și se află în apropierea graniței cu Myanmar. Locuitorii din Ruili, provincia Yunnan, au fost, de asemenea, plasați în carantină, potrivit BBC.

Decizia de vaccinare în masă vine după ce autoritățile locale au înregistrat cele 15 cazuri noi de Covid-19 – cea mai mare creștere zilnică înregistrată de China în mai mult de două luni. Oficialii spun că monitorizează îndeaproape granița cu Myanmar, de unde par să fi apărut majoritatea noilor cazuri din regiune. Mass-media de stat anunță că noile îmbolnăviri sunt importate, în majoritate, din Myanmar, care se confruntă cu o situație politică dificilă. De altfel, o parte din pacienți ar fi cetățeni din Myanmar. Coronavirusul este, în cea mai mare parte, sub control în toată China și orice focar este întâmpinat cu măsuri dure de restricții.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult