Acasa InternationalExterne Chinezii vor patru submarine ruseşti tip Amur-1650

Chinezii vor patru submarine ruseşti tip Amur-1650

scris de M.A.
13 afisari

China doreşte să se echipeze cu patru submarine ruseşti de tip Amur-1650, cu un cost total de două miliarde de dolari, scrie joi cotidianul Kommersant.

Chinezii vor patru submarine ruseşti tip Amur-1650

Chinezii vor patru submarine ruseşti tip Amur-1650

Cele două ţări au semnat un acord-cadru în acest sens, acordul definitiv urmând să fie semnat începând cu 2015, conform ziarului, care citează surse apropiate de societatea rusă însărcinată cu exporturile de arme, Rosoboronexport, transmite Moldpres. Proiectul prevede la ora actuală ca fiecare dintre cele două ţări să producă două exemplare din acest submarin cu propulsie diesel.

Amur este versiunea pentru export a submarinului Lada, cu o lungime de 66,8 metri, capabil să navigheze cu un echipaj de 35 de oameni vreme de 45 de zile fără oprire, dintre care 25 de zile sub apă. Potrivit Kommersant, India, primul importator de arme al planetei, ar fi de asemenea interesată de achiziţionarea a şase exemplare.

Vladimir Putin a anunţat luni că exporturile militare ale Rusiei, al doilea furnizor de arme din lume, după SUA, ar urma să depăşească cifra record de 14 miliarde de dolari în anul 2012.

1 comentariu

Tom Cc 20-12-2012 - 19:34

Vrem si noi 3 bucati !!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult