Acasa InternationalExterne Chirtoaca – R. Moldova are nevoie de o noua Constitutie

Chirtoaca – R. Moldova are nevoie de o noua Constitutie

scris de Ziua Veche
3 afisari

Primarul Chisinaului si vicepresedintele Partidului Liberal Dorin Chirtoaca a declarat intr-un interviu pentru ZIUA VECHE ca vizita lui Basescu peste Prut este una necesara si fireasca. In acelasi timp Chirtoaca a afirmat ca trebuie rezolvata problema Presedintiei de la Chisinau prin adoptarea unei noi Constitutii.


Cum vedeti vizita presedintelui Basescu la Chisinau?

Ca fiind una necesara si in acelasi timp fireasca. Ca si la mandatul precedent, prima vizita a presedintelui Basescu este la Chisinau. Pozitia sa in privinta Republicii Moldova este binecunoscuta, atat in tara cat si in strainatate, ca si expresia sa “ doua state – un popor” si refuzul de a nu fi complice la Pactul Ribbentrop – Moltov. Toate acestea inseamna un sprijin puternic pentru integrarea europeana a Republicii Moldova. Aceste aspecte au fost conturate de presedintele Basescu si presedintele Mihai Ghimpu cu prilejul acestei vizite.

Ce sanse credeti ca exista ca Republica Moldova sa devina stat asociat al Uniunii Europene?

Sunt toate sansele, practic s-a intrat in linie dreapta si au inceput negocierile. Exista o dorinta clara a cetatenilor pentru integrarea europeana, mai trebuie trecut la partea tehnica.

Vor fi alegeri anticipate la Chisinau?

Parerile sunt impartite. Daca vom avea o noua constitutie nu va fi nevoie de alegeri. Cetatenii sunt in favoarea integrarii in Uniunea Europeana, iar aceasta inseamna sprijin pentru Alianta pentru Integrare Europeana. Comunistii bineinteles ca vor incerca sa puna piedici. Cu alegeri sau fara alegeri, Alianta va castiga. Insa in primul rand trebuie rezolvata problema presedintelui, iar pentru aceasta avem nevoie de o noua Constitutie.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult