Acasa InternationalExterne Chişinău: Ce banc spune ambasadorul rus despre Armata Română

Chişinău: Ce banc spune ambasadorul rus despre Armata Română

scris de M.A.
10 afisari

Supărat pe faptul că în R Moldova se studiază Istoria Românilor, ambasadorul rus la Chişinău face bancuri despre Armata Română.

Ambasadorul rus Valeri Kuzmin

Ambasadorul rus Valeri Kuzmin

Cu ocazia încheierii misiunii sale în Republica Moldova, ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin, a organizat o conferinţă de presă în acelaşi ton dispreţuitor la adresa românilor, de pe ambele maluri ale Prutului. Diplomatul rus nu a ratat ocazia de a critica public conţinutul manualului Istoria Românilor, predată în şcolile din Republica Moldova, dar a ironizat şi Armata Română.

Valeri Kuzmin a spus un banc un banc potrivit căruia “Armata Română este cea mai puternică din lume: a ajuns cu germanii până la Stalingrad şi cu ruşii până la Berlin”.

De asemenea, ambasadorul a susţinut că în manualul Istoria Românilor este promovată ura faţă de ruşi şi Rusia. “Nu este niciun cuvânt despre Holocaust pe teritoriul Moldovei, nu este niciun cuvânt despre verdictul tribunalului de la Nurnberg, despre crimele mareşalului Ion Antonescu”, a declarat el.

Valeri Kuzmin a mai declarat că Rusia doreşte relaţii prieteneşti cu Republica Moldova, dar “noua generaţie trebuie să fie educată în spiritul corectitudinii politice”. Valeri Kuzmin a fost de mai multe ori în vizorul presei de la Chişinău din cauza declaraţiilor sale, calificate uneori drept scandaloase, iar mai multe partide şi reprezentanţi ai societăţii civile au cerut chiar şi expulzarea acestuia.

Ambasadorul Rusiei la Chişinău, Valeri Kuzmin, va părăsi teritoriul Republicii Moldova duminică, 8 aprilie. Diplomatul a precizat că procedura oficială prevede că doi ambasadori ai aceleiaşi ţări, fostul şi cel numit în funcţie, nu se pot afla concomitent pe teritoriul unui stat străin. Valeri Kuzmin a menţionat că nu este împuternicit să spună când va ajunge la Chişinău Farit Muhametşin, care îi va lua locul. Acest diplomat în vârstă de 65 de ani conduce în prezent Agenţia federală rusă pentru afacerile CSI şi legăturile cu concetăţenii din străinătate şi cooperare internaţională.

4 comentarii

Misch 06-04-2012 - 11:55

au ajuns rusii sa dea lectii de corectitudine politica. no… am vazut’o si pe asta.

gheorghe 06-04-2012 - 12:25

RUSU CA DE OBICEI VEDE PAIUL DIN OCHIUL ALTUIA SI NU GRINDA DIN AL SAU .IN TOATA ISTORIA RUSILOR NU SE POMENESTE DE MASACRU DE LA FANTANA ALBA NICI DE CEI PESTE 4000 DE OFITERI POLONEZI OMORATI DE EI SI ARUNCA VINA ASUPRA ARMATEI GERMANE .nu pomenesc nici de faptul ca datorita unei conjucturi nenorocite armata romana a luptat alaturi de ei ca de altfel daca nu erau ajutati nu ajungeau niciodata la Berlin ci in mod sigur in siberia si domnul nu se mai vedea niciodata ambasador .

Paul din Ohio 06-04-2012 - 16:10

Urmatoarea constatare nu este un banc:
Rusia a ajuns la Chisinau cu Germania si la Berlin cu America.

Pertinax de Montcrabeau 06-04-2012 - 18:56

Tawarişci ambasador:

Proverb românesc:
Dacă dai nas lui Ivan, el se urcă pe divan.

Pe drumeagul din cătun,
Trecea un rus şi cu un tun.
Tunul rus
Şi rusul tun .

Panimaieşi?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult