Acasa InternationalExterne CIA arată pozele cu bin Laden congresmenilor americani-Video

CIA arată pozele cu bin Laden congresmenilor americani-Video

scris de D.S.S.
2 afisari

CIA a început să le arate congresmenilor fotografii cu trupul neînsufleţit al lui Osama bin Laden, ucis la 2 mai de un comando american în Pakistan, a anunţat miercuri Congresul.

Osama a fost capturat viu şi executat în faţa membrilor familiei

Senatorul republican de Oklahoma James Inhofe a declarat pentru postul de televiziune CNN că a văzut 15 poze cu bin Laden mort. Aceste fotografii, realizate imediat după moartea sa sunt „mai degrabă oribile„, potrivit lui.

Unul dintre proiectile a intrat printr-o ureche şi a ieşit prin globul ocular. Sau a intrat prin globul ocular şi a explodat (…) iar creierul a ieşit prin orbită, este mai degrabă oribil„, a comentat senatorul.

El a dat asigurări că nu are niciun dubiu cu privire la identitatea persoanei decedate. „Absolut, nicio îndoială în această privinţă. Le-am văzut. El era„, Osama bin Laden, a declarat el.

Congresmenul democrat Dutch Ruppersberger, membru al Camerei Reprezentanţilor şi al Comisiei pentru Serviciile de Informaţii, urma să meargă la sediul CIA din Langley în Virginia (est), în apropiere de Washington miercuri sau joi, a declarat pentru AFP purtătoarea sa de cuvânt Heather Molino.

Preşedintele comisiei, Mike Rogers, a văzut deja fotografiile la CIA la 2 mai.

Şi alţi congresmeni din cele două Camere, din comisiile pentru Serviciile de Informaţii şi Apărare, au fost invitaţi să vadă aceste fotografii cu Osama bin Laden, potrivit Congresului.

Senatorul republican John McCain a declarat marţi că nu intenţionează să meargă la sediul CIA să vadă fotografiile pentru că, susţine el, „a văzut destui morţi în viaţa” lui.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult