Acasa InternationalExterne Ciclonul Poppea loveşte Italia cu ruperi de nori şi grindină cât mingea de tenis

Ciclonul Poppea loveşte Italia cu ruperi de nori şi grindină cât mingea de tenis

scris de Misu Andrei
64 Afisari

Ruperi de nori, furtuni şi „maxi-valuri” provocate de ciclonul Poppea afectează majoritatea regiunilor din Italia, transmite marţi agenţia ANSA, care citează rapoarte locale, anunță Agerpres.

Evenimentele meteorologice extreme din Italia au întrerupt o serie de valuri de căldură care făcuseră aerul irespirabil, provocaseră numeroase incendii de vegetaţie, în special în sudul ţării, şi se soldaseră cu unele decese prin insolaţie. Intemperiile continuă să afecteze Italia, în special regiunile de nord-est şi zonele de coastă din vestul ţării.

În Sardinia au fost semnalate vijelii pe arii extinse şi „maxi-valuri”, de până la şapte metri înălţime, în largul coastelor de la Marea Mediterană. O alunecare de teren produsă în Bisuschio, în provincia Varese, a condus la evacuarea a patru familii.

Circulaţia ambarcaţiunilor către insulele Ischia şi Procida din Golful Napoli a fost sistată temporar din cauza vântului puternic şi a mării agitate. La Veneţia, sistemul de protecţie împotriva inundaţiilor MOSE a fost activat.

O furtună violentă, însoţită de grindină, a lovit în noaptea de luni spre marţi provincia Lecce. Grindina, de dimensiunea mingii de tenis, a spart parbrize şi faruri şi a afectat caroseria maşinilor parcate.

De asemenea, au fost avariate spaţiile exterioare ale unor localuri şi restaurante, unde grindina a străpuns mese şi scaune din plastic. Mai multe sere au fost distruse, iar drumurile din regiune şi zonele rurale au fost inundate.

Un ciclon din Brazilia a făcut ravagii! Bilanțul: 11 morți și 20 de oameni dați dispăruți

În luna iunie 2023, 11 persoane au murit și alte 20 au fost date dispărute, în urma loviturii unui ciclon, care a afectat sudul extrem al Braziliei, conform informațiilor furnizate de guvernul local și citate de AFP.

Potrivit subprefecturii de stat pentru protecţie şi apărare civilă, 11 persoane au murit în urma trecerii ciclonului, se arată într-un comunicat al Guvernului statului Rio Grande do Sul, care se învecinează cu Uruguay şi Argentina.  Ca măsură de precauție, 602 locuitori au fost evacuați din zonele cu risc ridicat. Pagubele materiale sunt uriașe: 2.330 de persoane și-au văzut locuințele afectate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS