Acasa InternationalExterne CIJ va emite pe 22 iulie avizul consultativ privind independenta Kosovo

CIJ va emite pe 22 iulie avizul consultativ privind independenta Kosovo

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Curtea Internationala de Justitie (CIJ) isi va face public pe 22 iulie avizul consultativ cu privire la legalitatea declaratiei unilaterale de independenta a Kosovo fata de Serbia, a informat miercuri instanta de la Haga.

Potrivit comunicatului oficial citat de Agerpres, sedinta publica in care presedintele Curtii, Hisashi Owada, va da citire avizului consultativ va avea loc la ora 15.00 (13.00 GMT). Serbia, Kosovo si 29 de state, printre care SUA si Rusia, au participat intre 1 si 11 decembrie 2009 la o procedura in fata CIJ, sesizata de Adunarea Generala a ONU la cererea Serbiei.

Avizul CIJ, principalul organ judiciar al Natiunilor Unite, este neconstrangator. Independenta Kosovo, proclamata la 17 februarie 2008, a fost recunoscuta de 69 de state, printre care 22 din cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene. Serbia continua sa considere Kosovo drept provincia sa meridionala.

0 comentariu

Pribeagul 12-04-2010 - 20:01

Imi pare rau, dar nu consider satisfacator raspunsul la intrebarea:

Pribeagul: O lege speciala, care face discriminare intre salariati, adica o abatere de la legea care face fericiti majoritatea salariatilor romani, obtinuta prin actiunea unor agenti de influenta interesati asupra puterii legislative, poate fi legitima?

Raspuns: Intrarea in UE a fost conditionata de o salarizare buna a magistratilor si acesta a fost ultimul capitol inchis, care a permis aderarea. UE a stabilit ca nu poate sa existe un judecator fara un minim decent de existenta, spre al face independent de cazuistica pe care o are de judecat. O latura a independentei puterii judecatoresti este cea financiara. Ea are menirea sa compenseze privatiunea si absenta unor drepturi pe care ceilalti cetateni le au, iar nu magistratii nu.

Ati dat un raspus, pe linga, desi am facut un corolar al situatiei, ca raspunsul sa nu fie ocolit.

Reactie la raspunsul care nu raspunde la intrebare:

1. „UE a stabilit ca nu poate sa existe un judecator fara un minim decent de existenta, spre al face independent de cazuistica pe care o are de judecat.”

Iata ce spun statisticile:

“Statisticile europene arata ca tara noastra se afla in grupa statelor cu cele mai mici salarii din Uniunea Europeana, cu un salariu minim de numai 153 de euro, alaturi de tari ca Polonia, cu 281 de euro, Lituania, cu 234 de euro, Cehia, cu 306 euro si Ungaria, cu 270 de euro…. La polul opus se afla locuitorii din Luxemburg, care castiga cel putin 1642 de euro, fiind urmati de irlandezi, cu 1.462 de euro, belgieni, cu 1.387 de euro, olandezi, cu 1.382 de euro si francezi, care primesc un salariu minim ce 1.371 de euro.”

Pribeagul 12-04-2010 - 20:03

Deci care este minumul decent de existenta, cel din primul grup de tari sau cel din al doilea grup? Banuiesc ca UE s-a referit la al doilea. Atunci nimic mai simplu: faceti ca si in tara noastra salariu minim sa fie de 1500 de euro, si atunci salariile si pensiile categoriilor speciale se vor dovedi normale, meritate, nu… nesimtite.

2. “Ea are menirea sa compenseze privatiunea si absenta unor drepturi pe care ceilalti cetateni le au, iar magistratii nu.”

Fals. Iliescu si gasca au lasat impresia falsa ca dau democratie la toata lumea. Astfel o mare minciuna – fiecare poate sa aiba servicii, salarii, prime, sporuri, cite vea muschii lui, cine nu are decit una sau este somer este un… vai de capul lui, un nenorocit, un incapabil etc – a devenit un adevar credibil.

Deci, dvs, stimata doamna, credeti ca situatiile de genul celor prezentate mai jos sunt “drepturi pe care ceilalti cetateni le au”:

– ministrul Finantelor Publice Sebastian Vladescu are un salariu ca ministru, functia de baza, de cca 1000 euro/luna, iar alte venituri realizate in 2009 ca membru in consilii, comitete si comitii sunt: de la CEC 227 000 lei, Romavia 34 000, Fondul Proprietatea 143 000 lei. Ca director la firma proprie TVB mai are 4 720 lei/luna, afacere slaba in comparatie cu cele facute cu statul.

– Catalin Doica, fost secretar de stat la MFP, ia de la MFP 53 000 lei/2009, de la Cec 460 000 lei, un alt CA de nedescifrat, de la E.ON Gaz Distribuţie 36 000 lei, de la Distrigaz Sud 24 000 lei, de la FP 265 000 lei, si mai are…

– Bogdan Dragoi, secretar de stat la MFP, pe linga salariul de la MFP, ia de la FP 11 700 lei/luna EximBank 12 000 lei/luna. Acesta in conditiile in care s-a hotarit, se pare, ca membrii in consiliile de administratie vor avea pentru aceste activitati 48 de lei, adica 1% din salariul unui secretar de stat. (Date: Realitatea TV)

Pribeagul 12-04-2010 - 20:05

Oameni de aceiasi conditie ca pregatire, experienta: unul ajunge sa aiba dreptul la cite salarii vrea muschii lui, altul are dreptul sa ajunga… somer.

Sau, daca acesti oameni sunt atit de priceputi, in atitea domenii, de ce ne merge atit de prost!?

Deci, stimata doamna, cit trebuie sa mai predati, cite doctorate, cite carti si studii trebuie sa mai publicati, in cite functii mai trebuie sa fiti promovata ca sa ajungeti la esenta: cele de mai sus nu sunt drepturi, veniturile nesimtite aratate sunt jaful banului public, sunt jaful veniturilor realizate la buget din munca majoritatii romanilor, amaritii cu salarii de 200-300 de euro/luna.

Fata tatii, esti tinara, frumoasa, puternica, inteligenta, bine pregatita, bataioasa. Ai toate calitatile pentru a face ceea ce trebuie. Doresc sa-ti gasesti perechea potrivita, sa-ti incalzeasca piciorele in noptile lungi de iarna. Face cit un doctorat, cinci carti si zece studii, poate mult mai mult… Succes!

Pentru efortul depus, iti ofer o lectura, placuta sper:

Nichita Stănescu
Leoaica tânără, iubirea

Leoaica tinara, iubirea
mi-ai sarit în fata.
Mă pindise-n incordare
mai demult.
Coltii albi mi i-a infipt în fata,
m-a muscat leoaica, azi, de fata.
Si deodata-n jurul meu, natura
se facu un cerc, de-a-dura,
când mai larg, când mai aproape,
ca o stringere de ape.
Si privirea-n sus tisni,
curcubeu taiat în doua,
si auzul o-ntilni
tocmai lângă ciorcarlii.
Mi-am dus mâna la sprinceana,
la timpla si la barbie,
dar mâna nu le mai stie.
Si aluneca-n nestire
pe-un desert în stralucire,
peste care trece-alene
o leoaica aramie
cu miscarile viclene,
inca-o vreme,
si-nca-o vreme…

jan dinu 12-04-2010 - 21:48

1 -Aveti fost maritata ?
2 -Aveti copii ??
3 – Daca nu ,sunteti lesbiana ?

Multumesc pentru sinceritate .

Jan Dinu – portland – USA

Caramache 13-04-2010 - 02:07

Domnisoara Mona Beci nu a raspuns clar la intrebarea privind plimbarea in catuse a invinuitului Florin Costiniu. Tot ce a spus mamzela Beci are valoare de apa de ploaie. Daca a protestat la plimabatul cu bratari al lui Costiniu, de ce nu a protestat la plimbatul cu bratari a altor zeci si sute de preveniti? Ce, pentru acestia nu se aplica „normilii iuropene” ?
Efectiv mi s-a facut greata de fariseismul acestei paparude dubla felcereasa in drept si moasha komunala in sting.

ardelean 13-04-2010 - 04:39

mai ales de obraznicia cu care i-a raspuns Pribeagului – ref.la intrarea in UE conditionata de o buna salarizare a magistratilor. Ei bine, magistratii trebuie urmariti la sange pentru lacomia lor si inlocuiti pe loc cu altii. Sute si mii de absolventi scosi pe banda de la drept stau la rand si pandesc cu anii un post.

Caramache 13-04-2010 - 10:57

Cu 50 de carti in mai putin de 20 de ani, adica egzact trecute aproximativ doua jumate pe an, donsoara Mona este mai prolifica decit jeniul Pingelica, geniul Carpatilor.
De unde a avut prolifica cadra didactica timp sa mai judece atunci cind statea la lumina festilei sa scrie comentarii la pravile?

Neagu Rodica 14-04-2010 - 11:20

Faptul ca judecatoarea Pivniceru a evitat raspunsul la intrebarea Asociatiei Victimelor Magistratilor demonstreaza inca odata ca in Romania NU EXISTA NICI UN JUDECATOR CORECT.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult