Acasa InternationalExterne Cinci români pe lista neagră a Kremlinului (document)

Cinci români pe lista neagră a Kremlinului (document)

scris de D.P.
12 afisari

Ministerul Afacerilor Externe a precizat sâmbătă că va solicita explicații părții ruse cu privire la cetățenii români aflați pe lista cu responsabili din state ale UE care ar fi fost declarați indezirabili în Rusia.Kremlin-Moscova-Rusia-

Rusia a transmis mai multor ambasade europene o listă cu persoanele care nu mai au dreptul să intre pe teritoriul rus’, a declarat șeful diplomației olandeze în timpul unei conferințe de presă. El a adăugat că guvernul de la Moscova a luat această decizie ca represalii în urma sancțiunilor adoptate de UE împotriva Rusiei după acțiunile destabilizatoare ale acesteia din urmă împotriva Ucrainei, drept urmare această listă ‘nu are niciun fundament din punctul de vedere al dreptului internațional’.

De asemenea, o sursă din cadrul diplomației europene a declarat agenției France Presse că Rusia a refuzat în ultimele luni viza de intrare mai multor politicieni europeni, dar până la transmiterea listei la care a făcut referire Mark Rutte guvernul de la Moscova nu a comunicat oficial nimic despre decizia sa de a declara unii oficiali europeni persona non-grata.

Românii aflați pe lista neagră a Kremlinului sunt  Eugen Tomac – președintele PMP, Adrian Cioroianu – fost ministru de Externe și ambasador desemnat pe lângă UNESCO, Iulian Chifu – fostul consilier prezidențial pentru Securitate și Politică Externă al lui Traian Băsescu, Tiberiu Liviu Chondon – șeful Statului Major al Forțelor Navale și Gheorghe Hațegan – director general adjunct al companiei de stat, Transgaz.

Vezi aici lista cu responsabili din state ale UE care ar fi fost declarați indezirabili în Rusia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult