Acasa InternationalExterne Cine era autorul atacului armat din Parlamentul canadian

Cine era autorul atacului armat din Parlamentul canadian

scris de A.A.
2 afisari

Autorul atacului armat de la Ottawa a fost identificat. Acesta este Michael Zehaf-Bibeau, un canadian în vârstă de 32 de ani.

Cine era autorul atacului armat din Parlamentul canadian.

Cine era autorul atacului armat din Parlamentul canadian.

Considerat de serviciile de informaţii drept „călător cu grad ridicat de risc”, Michael Zehaf-Bibeau s-ar fi convertit recent la Islamism, relatează presa canadiană.

Bărbatul a fost în cele din urmă ucis de forţele de ordine, nu înainte de a ucide un soldat şi de a trage mai multe focuri de armă în Parlament.

Primul atac a avut loc în fata Parlamentului, unde unul dintre militarii care păzeau memorialul eroilor de război a fost împuşcat mortal. La scurt timp s-au auzit zeci de focuri de armă în clădirea Parlamentului.

Imediat după atac, străzile au fost împânzite de maşini blindate şi poliţişti înarmaţi, iar suspectul a fost lichidat.

Michael Zehaf-Bibeau era cunoscut de poliţie. În 2003, el a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru furt şi posesie ilegală de arme. După ce a ieşit din închisoare, acesta s-ar fi apucat să facă trafic de stupefiante. Michael Zehaf-Bibeau intrase şi în vizorul serviciilor de informatii drept „călător cu grad ridicat de risc”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult