Acasa InternationalExterne Cine este noul ambasador al României în Franța

Cine este noul ambasador al României în Franța

scris de B.C.R
381 Afisari

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți decretele pentru acreditarea a noi ambasadori, inclusiv pentru un nou ambasador al României la Paris.
Potrivit Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis a semnat decretul privind acreditarea Ioanei Bivolaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Franceză, și în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Principatul Andorra și în Principatul Monaco, cu reședința la Paris.

De asemenea, Valentin-Ciprian Muntean a fost acreditat în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Tunisiană, cu reședința la Tunis.

Ultimul ambasador al României în Franța a fost Luca Niculescu. El a fost rechemat din postul de ambasador în iulie 2022, iar de atunci, Ministerul de Externe de la București nu i-a găsit înlocuitor.

Cine este Ioana Bivolaru, noul ambasador la Paris

Ioana Bivolaru are 51 de ani și este diplomat de carieră, cu peste 15 ani de experiență în Afaceri Europene. Ea vorbește trei limbi străine, engleză, italiană și franceză.

În perioada 2005-2006, Bivolaru a fost membru al echipei României care a pregătit Tratatul de Aderare a României la UE. Și-a desfășurat activitatea ca diplomat responsabil de președinția Consiliului Uniunii Europene şi negocierile de aderare a României la UE la ambasadele României din Roma (2003), Haga (2004) şi Helsinki (2006), se arată pe site-ul MAE. Timp de 5 ani, din 2007 până în 2012, Ioana Bivolaru a activat în cadrul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

 Ea a ocupat și funcția de director general al Departamentului Uniunea Europeană, în perioada aprilie 2012-iunie 2016. Din 2016 și până în mai 2023, Ioana Bivolaru a fost ambasador al României în Portugalia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS