Acasa InternationalExterne Cine este noul ambasador al Rusiei în România

Cine este noul ambasador al Rusiei în România

scris de M.A.B.
253 Afisari

Președintele rus Vladimir Putin a numit marți un nou ambasador la București, arată documentele oficiale. Este vorba despre Vladimir Lipaev, fostul emisar diplomatic al Rusiei la Tallinn. Acesta a fost expulzat de autoritățile estoniene în 2023, pe fondul conflictului diplomatic cu Moscova.

Vladimir Lipaev

Președintele rus Vladimir Putin l-a eliberat pe Valeri Kuzmin din funcția de ambasador al Rusiei în România.

Printr-o altă decizie, Putin l-a numit pe Vladimir Gheorghievici Lipaev în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în România, arată documentele oficiale.

Lipaev, născut în 1959, a lucrat pentru Ministerul rus al Afacerilor Externe din 1981.

Potrivit datelor oficiale, el a absolvit Institutul de Relații Internaționale din Moscova și a ocupat funcții atât în capitala rusă, cât și în străinătate, inclusiv în Norvegia și Germania, și vorbește limbile engleză, germană și franceză.

Decretul semnat de Putin prin care Vladimir Lipaev a fost numit ambasador in Romania

Lipaev a fost numit ambasador în Estonia la sfârșitul anului 2021.

În 2023, Ministerul de Externe al Rusiei a anunțat că a retrogradat nivelul relațiilor diplomatice cu Estonia și l-a expulzat pe ambasadorul estonian din țară.

Motivul oficial din spatele acestei mișcări a fost „reducerea dimensiunii ambasadei ruse din Tallinn”.

Ministerul estonian de Externe a răspuns cu aceeași măsură, expulzându-l pe ambasadorul rus Vladimir Lipaev, scrie Novaia Gazeta.

Ambasada Rusiei la București a anunțat săptămâna trecută că Valeri Kuzmin și-a încheiat misiunea diplomatică și a plecat definitiv la Moscova. Valeri Kuzmin fusese numit ambasador în România pe 7 iunie 2016.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS