Acasa InternationalExterne Cine-i cheamă pe evreii din Franţa acasă

Cine-i cheamă pe evreii din Franţa acasă

scris de C.S.
14 afisari

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a cerut din nou, duminică, evreilor din Franța să revină în Israel și a subliniat că guvernul său a luat măsuri suplimentare pentru a contribui la integrarea acestora în țara de origine, relatează AFP.

Religious Jews Prepare For Passover Festival‘Le spun evreilor din Franța: viitorul vostru este aici, reveniți în patria voastră. Ne așteptăm la o imigrație masivă a evreilor din Europa și în special din Franța. Vom continua să ne pregătim pentru această imigrație masivă”, a declarat Netanyahu într-o întâlnire electorală organizată la Ierusalim de partidul său, Likud.

El a adăugat că executivul israelian a făcut multe schimbări pentru a ajuta la integrarea în Israel a evreilor din Franța.

În urmă cu o lună, Benjamin Netanyahu a provocat iritarea Parisului declarând că Israelul este ”căminul” evreilor din Franța, după ce la 9 ianuarie o luare de ostatici într-un magazin evreiesc din estul capitalei franceze s-a soldat cu decesul a patru evrei. Premierul francez Manuel Valls a replicat la scurt timp spunând că ”Franța fără evreii săi nu este Franța”.

După două zile, pe 11 ianuarie, Netanyahu a vizitat locul unde a avut loc luarea de ostatici, reafirmând că evreii francezi ”ar fi primiți cu brațele deschise” în Israel.

Evreii din Franța (500.000 de persoane) reprezintă a treia comunitate evreiască din lume, după cele din Israel și SUA. Anul trecut, pentru prima dată, Franța a devenit prima sursă de emigrație a evreilor, 6.600 dintre aceștia părăsind teritoriul francez.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult