Acasa InternationalExterne Cine sare în ajutorul Greciei

Cine sare în ajutorul Greciei

scris de D.P.
6 afisari

Franța trebuie să ajute Grecia „să-și respecte angajamentele” și să-i încurajeze dorința „de a rămâne în (zona) euro”, a declarat duminică premierul francez Manuel Valls, cu puțin înaintea unei reuniuni a ministrului grec de finanțe cu omologul francez, informează AFP.

Manuel Valls, prim-ministru

Manuel Valls, prim-ministru

Este (…) rolul Franței să încurajeze voința poporului grec de a rămâne în euro și să o ajute pe deplin, dar, în același timp, în interiorul unei comunități, (să o ajute) să-și respecte angajamentele, în conformitate cu normele noastre comune”, a insistat premierul francez.

Ministrul de finanțe elen, Yanis Varoufakis, urma să-l întâlnească duminică, la Paris, pe omologul său francez Michel Sapin.

„Toată lumea înțelege că politicile punitive de austeritate nu mai pot fi, nu mai trebuie să fie un proiect pentru Uniune”, a mai spus Valls. „Trebuie să continuăm și să convingem că tezele noastre, propunerile noastre, cele susținute de (președintele francez) François Hollande, sunt indispensabile pentru ca Europa” să iasă „dintr-un nivel al creșterii foarte slab și dintr-un șomaj mult prea ridicat”, așa cum se întâmplă în prezent, „pentru ca Europa să-și recapete suflul”, a adăugat Valls.

Grecia are o datorie publică de 315 miliarde de euro, adică echivalentul a aproximativ 170% din produsul său intern brut (PIB). Tocmai ca urmare a faptului că a făcut campanie în favoarea unei renegocieri a acestei datorii, Syriza, partidul stângii radicale al noului premier elen Alexis Tsipras, a reușit să câștige alegerile legislative.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult