Acasa InternationalExterne Cine sunt cei patru români care au murit în accidentul de autocar de lângă Veneția. Lista cu cele 21 de persoane decedate

Cine sunt cei patru români care au murit în accidentul de autocar de lângă Veneția. Lista cu cele 21 de persoane decedate

scris de D.P.
752 Afisari

Patru români au murit în accidentul produs marți seară în Mestre, după ce un autobuz s-a prăbușit de pe rampa unui pod și a luat foc. Principala ipoteză în tragedia petrecută lângă Veneția este că șoferului autocarului i s-ar fi făcut rău. 21 de turiști au murit, printre care și un nou-născut, și alte 15 persoane au fost rănite, dintre care 4 se află la terapie intensivă. Autocarul plin cu pasageri a căzut în gol de la 15 metri, de pe un pasaj suprateran, pe calea ferată. Alături de pompieri au sărit să îi salveze pe turiști și doi muncitori din zonă, originari din Gambia și Nigeria.

Potrivit unor surse, cei patru români care au murit ar face parte din aceeași familie, este vorba de un cuplu cu doi copii minori, a transmis corespondenta TVR Alberta Forgiarini, pentru TVR Info. Aceștia erau stabiliți în Germania și ar fi venit în Italia ca turiști, împreună cu cei doi copii. Rudele lor au venit în Italia acum, pentru a-i identifica. La spital se acordă suport psihologic rudelor celor morți, sunt ajutate să treacă prin acest șoc. Printre răniții internați nu se numără și români.

Aurora Maria Ogrezeanu, născută în 2015, Georgiana Elena Ogrezeanu, născută în 2010, Mihaela Loredana Ogrezeanu, născută în 1981 și Mircea Gabriel Ogrezeanu, născut în 1978 sunt cei patru români decedați în urma accidentului produs în Veneția, după ce un autobuz s-a prăbușit de pe un pod, căzând în gol 15 metri.

Conform presei din Italia, printre victime se mai află și o femeie de naționalitate moldoveană, dar cu cetățenie ucraineană. Este vorba de Tetiana Beskorovainova, născut în 1954.

În total, sunt 21 de persoane decedate, după ce autocarul s-a prăbușit, din motive încă necunoscute, peste șinele de tren, din apropierea gării din Veneția.

Lista cu cele 21 de persoane decedate:

Alberto Rizzotto, șoferul autobuzului, italian

Maria Fernanda Arnaud Maciel, născut în 1967, portughez

Antonela Bakovic, născuăt în 1997, croată

Serhii Beskorovainov, născut în 1953, chinez cu cetățenie ucraineană

Tetiana Beskorovainova, născută în 1954, moldaveancă având cetățenie ucraineană

Gualter Augusto Carvalhido Maio, născut în 1965, portughez

Charlotte Nima Frommerherz, născută în 2022, cu cetățenie germană

Siddharta Jonathan Grasse, născut în 1995, cu cetățenie germană

Vasyl Lomakin, născut în 1953, ucrainean

Anastasiia Morozova, născută în 2011, cu cetățenie ucraineană

Yuliia Niemova, născută în 1993, cu cetățenie ucraineană

Aurora Maria Ogrezeanu, născut în 2015, cu cetățenie română

Georgiana Elena Ogrezeanu, născută în 2010, cu cetățenie română

Mircea Gabriel Ogrezeanu, născut în 1978, cu cetățenie română

Iryna Pashchenko, născută în 1993, cu cetățenie ucraineană

Liubov Shyshkarova, născută în 1993, cu cetățenie ucraineană

Dmytro Sierov, născut în 1990, cu cetățenie ucraineană.

Zece persoane din acest grup sunt internate la terapie intensivă. În spitalul din Mestre sunt internate cinci persoane: trei ucraineni (două femei și un bărbat), un german și o a cincea persoană (o femeie) este în prezent neidentificată.

Spitalul Dolo găzduiește o femeie de naționalitate franceză, iar la Mirano este tratat un pacient croat.

Cinci pacienți sunt internați în Treviso: doi minori austrieci (o fată și un băiat), un spaniol, un austriac și o femeie ucraineană. În cele din urmă, spitalul din Padova a primit trei pacienți: o spaniolă, o fată ucraineană și o a treia femeie care urmează să fie identificată.

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în regim de urgenţă, în urma informaţiilor din presă referitoare la accidentul produs la data de 3 octombrie a.c., în localitatea Mestre, Republica Italiană, în urma căruia mai multe persoane şi-au pierdut viaţa şi altele au fost rănite, şi au solicitat autorităţilor locale, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate. O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatul General al României la Trieste s-a deplasat la faţa locului, în regim de urgenţă, pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la identitatea tuturor persoanelor afectate”, a transmis, miercuri seară, MAE, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, urmare a demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Trieste, s-a stabilit că printre victimele accidentului rutier se află şi patru cetăţeni români.

”MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanţele producerii accidentului şi gravitatea acestuia. Totodată, MAE informează că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat şi la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsufleţite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenţei consulare specifice în astfel de situaţii”, a mai transmis MAE.

Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autorităţile locale şi vor acorda întregul sprijin, în limita competenţelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces.

__________________________________

Autocarul era închiriat de un camping și îi transporta pe turiști de la Veneția spre locul de cazare. La Mestre, vehiculul a plonjat în gol. În ciuda flăcărilor, primii care au sărit în ajutorul victimelor au fost doi muncitori africani. Ei au salvat patru pasageri.

Boubacar Toure, muncitor din Gambia: Am ajuns acolo și ei aveau nevoie de ajutor, nu puteam… pentru că mureau, aveau nevoie de ajutor pentru a supraviețui, nu puteam să mă uit înapoi și să plec. Așa că m-am dus și am încercat să scot primul o femeie și un copil care erau la pământ, au fost primii.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă, se observă că autocarul nu avea viteză. Autoritățile spun că acesta era nou, nu avea vreo problemă tehnică, și nici nu a intrat în coliziune cu alt vehicul.

Pentru că nu au fost găsite urme de frânare, prima ipoteză este că șoferului, un italian în vârstă de 40 de ani, i s-a făcut rău brusc.

Massimo Fiorese, director al companiei de transport: Este de neînțeles cum aproape în centrul orașului, cu viteză mică, cu un autobuz nou și un șofer de autobuz experimentat … nu putem înțelege ce s-ar fi putut întâmpla.

Luca Zaia, guvernatorul regiunii Veneto: După cum știți, am autorizat doliu regional pentru trei zile. Mai avem 15 pacienți, 5-6 persoane sunt grav rănite și reamintesc că avem două fetițe de trei ani și fratele uneia dintre cele două fetițe, din Austria, este internat. Este o adevărată tragedie.

– Există o dificultate în identificarea victimelor, dar se poate spune că toți proveneau din camping?

Michele di Bari, prefectul Veneției: Nu putem spune cu certitudine, pentru că nu exclud posibilitatea ca pe parcurs, unii pasageri să se fi urcat în acest autobuz. Sunt de diferite naționalități: franceză, spaniolă, croată, ucraineană, un italian, șoferul de autobuz care a murit.

Anchetatorii au extras cutia neagră a autocarului și cercetează totodată locul accidentului, pentru a vedea care era starea asfaltului și a balustradei. Totodată, ei așteaptă rezultatele autopsiei șoferului.

Momentan, supraviețuitorii sunt în stare de șoc și cu greu pot da declarații.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult