Acasa InternationalExterne Cine sunt “Îngerii gunoaielor” care curăţă străzile din Napoli

Cine sunt “Îngerii gunoaielor” care curăţă străzile din Napoli

scris de A.H.
1 afisari

Un grup de tineri italieni, care se mobilizează prin intermediul reţelelor de socializare de pe internet , ies pe străzile din Napoli, din 10 în 10 zile, şi curăţă gunoaiele.

Cu mături, făraşe şi mănuşi în mână strâng gunoaiele din Napoli, oraş care de mai bine de şase luni are pe străzi peste două mii trei sute de tone de deşeuri.

După zeci de proteste ale localnicilor, apeluri ale liderilor politici, incedii provocate de mormanele de gunoaie şi sute de promisiuni de rezolvare a situaţiei, rezultatul este acelaşi.

Doar în urmă cu patru zile, un transport de câteva sute de kilograme de deşeuri a plecat spre regiunile Toscana si Emiglia Romangna, din centrul Italiei.

Însă e ca şi cum nu s-ar fi schimbat nimic pe străzile din Napoli.

În acest context, un grup de tineri, sub iniţiativa „Fai da te” – „Fă de unul singur”, obosiţi să tot aştepte să se facă curăţenie în oraşul lor au decis să dea ei o mână de ajutor, transmite corespondentul RRA.

„La Napoli cine vrea … face! Aceasta este ceea ce noi ne propunem să realizăm. Desigur este necesară participarea şi contribuţia tuturor!”

A fost suficientă ideea unei studente, Emiliana Pellone, care pe internet, pe facebook mai exact, fixează ziua, locul şi ora la care începe acţiunea „CleaNap. Piazza pulita! (CleaNap.Piaţă curată!”).

Titlul este compus din verbul în engleză „clean” – a curăţa şi Nap de la numele oraşului – Napoli.

Pe facebook, în mai puţin de o lună, s-au înregsitrat 2800 de persoane care au aderat şi care au ieşit deja pe stradă în cadrul acestei iniţiative, persoane care au fost numite de localnicii „îngerii gunoaielor„. Aceştia sunt de la copiii, absolvenţi de facultăţi şi până la bunici.

Alte 6200 de persoane susţin această campanie şi intenţionează să participe.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult