Acasa InternationalExterne Cipru: Doi greci arestaţi pentru asasinarea bodyguarzilor români

Cipru: Doi greci arestaţi pentru asasinarea bodyguarzilor români

scris de M.A.
10 afisari

Doi greci au fost arestaţi sâmbătă la Atena sub suspiciunea de asasinare în stil mafiot, la 23 iunie, în Cipru, a cinci bodyguarzi, printre care şi doi români.

Doi greci arestati in cazul asasinarii bodyguarzilor romani din Cipru

Doi greci arestati in cazul asasinarii bodyguarzilor romani din Cipru

Cei doi greci au fost reţinuţi pe baza unui mandat european de arestare emis pe numele lor de autorităţile cipriote. Suspecţii au fost găsiţi şi arestaţi de ofiţeri ai Departamentului antitero al Poliţiei elene. După arestare, autorităţile din Grecia le-au percheziţionat şi locuinţele, transmite Agerpres.

Grecii arestaţi sunt acuzaţi că, la 23 iunie, în populara staţiune turistică Ayia Napa din Cipru, au împuşcat în cap trei cetăţeni ciprioţi şi doi cetăţeni români, toţi cinci angajaţi ca bodyguarzi ai unui om de afaceri cipriot. Conform presei cipriote, asasinatele au fost executate în stil mafiot.

Potrivit unor surse din poliţie, suspecţii ar avea legături cu grupări anarhiste din Atena. Unul dintre ei a fost arestat în mai multe rânduri pentru că a participat la diverse proteste, incidente şi atacuri violente. Poliţia elenă consideră că cele cinci crime din Cipru au fost asasinate plătite şi nu au nicio legătură cu vreun act terorist.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult