Acasa InternationalExterne Clinton: Informatiile WikiLeaks, un atac contra comunitatii internationale

Clinton: Informatiile WikiLeaks, un atac contra comunitatii internationale

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Secretarul de stat american Hillary Clinton a considerat luni că scurgerile de note diplomatice americane orchestrate de site-ul WikiLeaks reprezintă un „atac contra comunităţii internaţionale”. „Aceste publicaţii nu reprezintă doar un atac contra intereselor diplomatice americane. Ele reprezintă de asemenea un atac contra comunităţii internaţionale”, a declarat Hillary Clinton într-o scurtă conferinţă de presă, transmite Agerpres.

Ea s-a întâlnit mai înainte cu omologul său turc Ahmet Davutoglu, calificat în unele telegrame diplomatice „excepţional de periculos” de un informator dintre diplomaţi americani în post la Ankara. În cursul întâlnirii lor, ei „au discutat despre problema WikiLeaks şi ministrul afacerilor externe turc a apreciat comentariile directe şi deschise ale secretarului de stat”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Philip Crowley, calificând întâlnirea drept „foarte productivă”. Davutoglu, alături de dna Clinton, a declarat că ţara sa menţine „un parteneriat strategic” cu Washingtonul.

Ecuadorul este gata să îl primească pe Julian Assange, fondatorul site-ului internet WikiLeaks, ce a provocat furia Washingtonului orchestrând scurgerile a 250.000 de note diplomatice americane, a declarat luni viceministrul ecuadorian al afacerilor externe, transmite AFP.”Noi suntem gata să îi acordăm un permis de rezidenţă în Ecuador, fără nicio problemă şi nicio condiţie”, a indicat Kintto Lucas pe site-ul internet Ecuadorinmediato. „Îl vom invita să vină în Ecuador pentru ca el să poată expună liber, nu numai asupra internetului, dar şi în diferite instanţe publice informaţiile pe care le deţine şi toată documentaţia”, a adăugat el.

Julian Assange, un australian de 39 de ani, face obiectul unui mandat de arestare internaţional de la mijlocul lunii noiembrie pentru fapte de viol şi agresiune sexuală comise asupra a două tinere în Suedia în august. O anchetă penală contra WikiLeaks este de asemenea în curs în Statele Unite, a reamintit luni ministrul american al justiţiei Eric Holder, în timp ce Casa Albă îi califica drept „criminali” pe responsabilii site-ului, după începutul difuzării notelor confidenţiale.

0 comentariu

Viorica Ianc 26-04-2010 - 14:34

Firma capusha care s-a tinut de puterea unui
anumit partid care nu mai…eh ?

Mai bine drumuri sanatoase !
Cu Respect ! De ce scrieti asa de telegrafic ?
Doar nu din lene – Fereasca Dumnezeu ! Sau mai
bine :
” Fereasta lu`Dumnezo sh-o bucat de usha ! „

Vlad 26-04-2010 - 14:55

Unul dintre locurile de joaca ale copilariei mele ! Pacat !!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult