Acasa InternationalExterne CNA francez se sesizeaza in privinta “salutului romanesc”

CNA francez se sesizeaza in privinta “salutului romanesc”

scris de Ziua Veche
5 afisari

.Consiliului National al Audiovizualului din Franta a semnalat societatii France Televisions nemultumirea provocata de realizarea unui gest ofensator, in care a fost implicat si publicul spectator, sub denumirea de “salut roumain”, in cadrul unei emisiuni difuzate la data de 17 aprilie 2010, de catre postul de televiziune France2, se arata intr-un comunicat al MAE.

Urmare a demersurilor ministerului, prin Ambasada Romaniei la Paris, CNA francez a comunicat partii romane decizia acestui for de a interveni pe langa France Televisions pentru a-i semnala impactul emotional suscitat de gestul mentionat, la care publicul prezent in emisiune a fost invitat sa participe. Comunicarea CNA subliniaza faptul ca, in evaluarea sa, secventa difuzata continea elemente stereotipe, defaimatoare cu privire la cetatenii romani, fiind contrara regulilor privind nediscriminarea pe care trebuie sa le respecte televiziunile.

Ministerul Afacerilor Externe apreciaza in mod deosebit angajamentul CNA francez de a asigura, potrivit competentelor care ii revin, evitarea unor difuzari stereotipe, contrare legii, datorita caracterului lor discriminator.

0 comentariu

usla 17-04-2010 - 01:20

Amendament : ANI sa fie integrata in Fisc si sa fie prevazute sanctiuni penale pentru scurgeri de informatii de natura sa aduca atingere imaginii publice a cuiva, indiferent cine este acela.

pompiliu bota 18-04-2010 - 10:27

Romania TREBUIE SĂ AIBĂ un fisc veritabil adică să aibă un fisc, pur şi simplu.Evaziunesa fiscală este sursa de acumulare ilicită a averilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult