Acasa InternationalExterne Coșmar în Noua Zeelandă. Cutremur la doar 4 km adâncime (Video)

Coșmar în Noua Zeelandă. Cutremur la doar 4 km adâncime (Video)

scris de Z.V.
1 afisari

Cel puțin 65 de persoane au murit în urma unui cutremur de pământ care a lovit Christchurch, al doilea oraș ca mărime din Noua Zeelandă. Circa 200 de persoane se pare că se află încă sub dărâmături.

Seism la doar 4 km adâncime

Seismul, cu magnitudinea de 6,3, s-a produs la ora locală 12.51 (1.51 noaptea, ora Bucureștiului). Epicentrul a fost la 5 kilometri de orașul cu 340.000 de locuitori și la doar 4 kilometri adâncime. A fost urmat de mai multe replici, unele ajungând la 5,6 grade.Cutremurul
s-a produs la o oră de maximă activitate, „cu oamenii la muncă și copiii la școli”, a arătat premierul neo-zeelandez John Key, care se teme că bilanțul victimelor va fi cu mult mai mare.

Peisajul din Christchurch e unul de coșmar. Dărâmături, moloz, resturi, oameni care bântuie pe străzi, unii cu fețele pătate de sânge.


„Nu putea fi mai rău”, a declarat la rândul său primarul Bob Parker. „Cred că trebuie să fim pregătiți pentru un număr mare de morți. Nu mii, dar multe zeci sigur”.

Mai multe victime s-au înregistrat în centrul orașului unde două autobuze au fost zdrobite de bucăți de zid căzute de la înălțime, a anunțat poliția.

Starea de urgență a fost instaurată pentru cinci zile.

Noua Zeelandă este situată pe așa numita centură de foc a Pacificului și înregistrează circa 15.000 de seisme pe an. Cel mai catastrofal cutremur s-a înregistrat în 1931, pe insula din nord și a făcut 256 de morți.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult