Acasa InternationalExterne Colegul lui Hagi ajunge ministru în Turcia

Colegul lui Hagi ajunge ministru în Turcia

scris de M.I.
1 afisari

Legenda fotbalului turc Hakan Sukur (39 de ani) şi coechipier al lui Gheorghe Hagi şi Gică Popescu în echipa de glorie a Galatasaray, ajuns deputat în Parlamentul turc pe listele AKP (partidul premierului Recep Tayyip Erdogan), ar putea ajunge ministru în Cabinetul acestuia din urmă.

AKP a câştigat zdrobitor alegerile legislative din Turcia de la jumătarea acestei luni, soluţiile „minune” ale premierului, la putere din 2003, fiind cooptarea în echipă cu care a atacat legislativele a unor vedete precum Hakan Sukur sau jurnalistul Şamil Tayyar şi unui număr important de femei, într-o societate în care rolul acestora începe să fie din ce în ce mai important.

Relaţia dintre premierul în exerciţiu şi vedeta fotbalului turc este mai veche, Sukur fiind unul dintre susţinătorii şefului guvernului în demersul său de anul trecut de a modifica Constituţia ţării elaborată în 1980 când ţara se afla sub control militar.

În viitorul Cabinet al lui Erdogan vor fi păstraţi majoritatea miniştrilor actualmente în funcţie. Postul de ministru al sportului îi va fi atribuit, cel mai probabil, lui Hakan Sukur, cel mai bun fotbalist al Turciei din ultimii 50 de ani, scrie zf.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult