Acasa InternationalExterne Coliziune între două trenuri în Germania, cel putin 4 morţi şi peste 100 de răniți (video)

Coliziune între două trenuri în Germania, cel putin 4 morţi şi peste 100 de răniți (video)

scris de C.F.V.
5 afisari

UPDATE – Cel puțin patru oameni au murit și circa 150 au fost răniți marți dimineața, în urma coliziunii între două trenuri de navetiști lângă orașul Bad Aibling (landul Bavaria), din sudul Germaniei, a anunțat poliția germană, citată de DPA.

Potrivit sursei citate, unul dintre trenuri a deraiat. Dintre cei circa 150 de răniți, 10 sunt în stare gravă, a anunțat poliția. Cel puțin opt elicoptere transportau răniții aflați în stare gravă la spitalele din apropiere. Cei cu răni mai puțin severe erau îngrijiți de salvatori chiar la locul accidentului. Salvamarii transportau pacienții pe celălalt mal al râului Mangfall, pentru a primi tratament.

Doi oameni au murit și circa 100 au fost răniți marți dimineața, în urma unei coliziuni între două trenuri lângă orașul Bad Aibling, din sudul Germaniei, a anunțat poliția germană, citată de DPA.

trenuri ciocnire germaniaPotrivit sursei citate, unul dintre trenuri a sărit de pe șine.

Dintre cei circa 100 de răniți, 10 sunt în stare gravă. Autoritățile au declanșat operațiunile de salvare, în care sunt implicate cel puțin opt elicoptere și mai multe ambulanțe.
Potrivit BBC, numărul exact de victime nu este cunoscut deocamdată, dar un mesaj pe Twitter al poliţiei bavareze ( în limba germană ) anunţă că s-au înregistrat mai multe decese şi aproximativ 100 de răniţi.

Cele două trenuri s-au ciocnit în apropiere de oraşul Bad Aibling, la 60 de kilometri sud-est de Munchen. Mai multe persoane au fost rănite, a anunţat poliţia.

Incidentul a avut loc puţin peste ora locală 07.00 (08.00 – ora României). Anterior, poliţia estimase că opt persoane fuseseră rănite în coliziunea celor două trenuri.
Potrivit site-ului local de ştiri mangfall24.de, citat de Deutsche Welle, purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Jurgen Thalmeier, a declarat că cele două trenuri s-au ciocnit faţă în faţă între staţiile dintre Holzkirchen şi Rosenheim.

„Există un număr de persoane cu răni minore şi una grav rănită”, a precizat un purtător de cuvânt din regiunea Oberbayern care aparţine landului Bavaria.

Cel puţin 11 elicoptere şi 12 ambulanţe au fost solicitate la faţa locului.

Datorită unui festival din Bavaria din această săptămână, în tren s-ar fi aflat mai puţin pasageri decât în mod normal în acel interval orar.

Deocamdată nu se cunoaște cauza coliziunii, menționează France Presse.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult