Acasa InternationalExterne Colosul lui Kim: Ce se știe despre uriașa rachetă nucleară a Coreei de Nord

Colosul lui Kim: Ce se știe despre uriașa rachetă nucleară a Coreei de Nord

scris de Misu Andrei
123 afisari

Noua rachetă balistică, de dimensiuni „colosale”, dezvăluită în premieră de Coreea de Nord la cea mai recentă paradă militară, reprezintă o amenințare directă la adresa Statelor Unite ale Americii și sugerează că regimul de la Phenian dispune de o rachetă care poate fi echipată cu mai multe focoase ori ogive nucleare. Aceste arme sunt mult mai greu de interceptat, chiar și de către cele mai performante sistemele antibalistice ale SUA, se arată într-o analiză BBC.

Uriașa rachetă, transportată pe un vehicul special cu 11 osii, a fost prezentată la finalul paradei militare organizate cu ocazia aniversării a 75 de ani de la crearea Partidului Muncitoresc Coreean și a reușit să-i surprindă inclusiv pe analiștii militari familiarizați, până în prezent, cu arsenalul militar al Coreei de Nord.

Aceasta este, practic, cea mai mare rachetă balistică intercontinentală (ICBM) de care dispune Coreea de Nord, despre care Kim Jong Un a făcut prima oară referire pe 1 ianuarie 2020 când, în cadrul discursului televizat rostit cu ocazia Anului Nou, a declarat că țara sa „dezvoltă un sistem de armament de ultimă generație, de care dispun doar statele avansate”.

Liderul de la Phenian s-a referit, cu această ocazie, la un sistem „strategic”, ceea ce în traducere înseamnă, de fapt, „nuclear”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult