Acasa InternationalExterne Comisar european: „Este momentul ca România să fie membru deplin în Schengen”

Comisar european: „Este momentul ca România să fie membru deplin în Schengen”

scris de Misu Andrei
142 Afisari

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a declarat luni, în cadrul unei vizite oficiale în România, că este momentul ca România să fie membru deplin al spaţiului Schengen.

„Sper că se va întâmpla curând. Comisia a făcut, după cum ştiţi, în aceşti zece ani, evaluarea că România este pregătită pentru Schengen. Iar aceasta este poziţia noastră în continuare”, a declarat comisarul UE.

„Încercăm să convingem Consiliul să avanseze, deoarece este momentul ca România să fie membru deplin în Schengen”, a spus Johansson în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul de interne, Lucian Bode.

Bode a însoţit oficialul de la Bruxelles în vizita făcută la Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Johansson a vizitat şi tabăra mobilă de refugiaţi amenajată pe stadionul din localitate, scrie Agerpres.

Ministrul afacerilor interne a spus că România este pregătită pentru orice scenariu și deplin implicată „în furnizarea unui răspuns coordonat şi articulat” la situaţia creată după invazia rusă din Ucraina.

„România rămâne ferm angajată în efortul comun de a proteja pacea şi securitatea în regiune şi de a acorda sprijin umanitar naţiunii ucrainene”, a declarat Lucian Bode.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult