Acasa InternationalExterne Comisarul CoE Hammarberg: francezii seamana cu nazistii

Comisarul CoE Hammarberg: francezii seamana cu nazistii

scris de Ziua Veche
3 afisari

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei,Thomas Hammarberg, a apreciat ca retorica Frantei privind expulzarile romilor seamana cu cea folosita de nazisti, ceea ce a generat o reactie furioasa din partea Parisului, care a anuntat ca îi va cere oficial explicatii, scrie realitatea.net.
In vreme ce presedintele CE Jose Manuel Barroso si comisarul european pentru Justitie, Drepturi Fundamentale si Cetatenie, Viviane Reding au fost criticati din cauza ca au evitat sa adopte o pozitie ferma în ceea ce priveste problema romilor repatriati din Franta,
Thomas Hammarberg comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, a facut o declaratie care i-a scandalizat pe liderii Frantei.

„Actuala retorica politica vizand romii este similara cu declaratiile folosite de regimurile naziste si fasciste. Politicienii trebuie sa dea dovada de o responsabilitate mai mare”, a scris Hammarberg pe Twitter. De asemenea, el a publicat un link catre un reportaj al televiziunii germane 3Sat, care îi critica pe presedintele francez Nicolas Sarkozy si pe premierul italian Silvio Berlusconi.

Franta s-a declarat socata de aceste comentarii. „I-am dat instructiuni însarcinatului nostru cu afaceri la Strasbourg sa faca un demers oficial pentru a-i cere explicatii lui Thomas Hammarberg”, a declarat secretarul francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult