Acasa InternationalExterne Comisia care ancheta otravirea lui Iuscenko a fost dizolvata

Comisia care ancheta otravirea lui Iuscenko a fost dizolvata

scris de Ziua Veche
427 afisari

.Comisia care ancheta cazul otravirii fostului presedinte ucrainean Victor Iuscenko a fost desfiintata. Rada Suprema a Ucrainei (n.red. – parlamentul unicameral) a decis dizolvarea comisiei de ancheta pe motiv ca a expirat termenul activitatii comisiei. In opinia unor deputati, „anchetarea cazului de otravire a lui Iuscenko aminteste mai mult de o tragicomedie si se transforma deja intr-o farsa”. Presedintele Radei, Vladimir Litvin, a declarat ca „nu a fost prezentat nici un rezultat al anchetei”, anunta ITAR-TASS.


Comisia a fost infiintata la 31 martie 2009, cu scopul de a descoperi circumstantele in care a fost otravit Iuscenko, dar si cauzele pentru care a fost incetinit procesul de anchetare a cazului.
Chipul fostului presedinte Iuscenko a fost desfigurat dupa ce a fost otravit cu dioxina, asa cum au aratat analizele oficiale. La acea vreme, presa relata ca fata presedintelui era afectata de o boala misterioasa, care s-a declansat pe 6 septembrie 2004, in perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale. Teoria otravirii presedintelui in timpul unui dineu care a avut la pe 5 septembie, la care au participat reprezentanti ai serviciilor de securitate ucrainene, a fost respinsa de autoritati.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult