Acasa InternationalExterne Comisia Europeană a semnat un contract cu Pfizer-BioNTech pentru 1,8 miliarde de doze de vaccin

Comisia Europeană a semnat un contract cu Pfizer-BioNTech pentru 1,8 miliarde de doze de vaccin

scris de Misu Andrei
117 afisari

Comisia Europeană a semnat joi încă un contract – al treilea – cu societățile BioNTech și Pfizer, prin care rezervă încă 1,8 miliarde de doze de vaccin în beneficiul tuturor statelor membre UE, pentru perioada cuprinsă între sfârșitul anului 2021 și 2023. Înțelegerea permite achiziționarea a 900 de milioane de doze de vaccin actual și de vaccin adaptat la variante, cu opțiunea de a achiziționa alte 900 de milioane de doze, anunță Comisia Europeană într-un comunicat.

Vaccinurile trebuie produse în UE, la fel ca și elementele componente esențiale, potrivit prevederilor contractului. În plus, livrarea vaccinurilor în UE este garantată încă de la începutul disponibilității lor, în 2022.

De asemenea, „a fost consolidată posibilitatea ca statele membre să revândă sau să doneze doze țărilor care au nevoie de ele, din afara UE sau prin intermediul mecanismului COVAX, contribuind la un acces global și echitabil la vaccin, în întreaga lume. Acest nou contract va consolida capacitatea UE de a produce vaccinuri, permițând astfel deservirea altor piețe din întreaga lume”, se mai arată în comunicat.

„Odată cu semnătura noastră, noul contract este acum în vigoare, ceea ce este o veste bună pentru lupta noastră pe termen lung în vederea protejării cetățenilor europeni împotriva virusului și a variantelor sale! Producția și livrarea în UE a până la 1,8 miliarde de doze sunt garantate. Contractele potențiale cu alți producători vor urma același model, în beneficiul tuturor”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult