Acasa InternationalExterne Comisia Europeană salută rapiditatea guvernului Ponta

Comisia Europeană salută rapiditatea guvernului Ponta

scris de Laurentiu Banches
325 Afisari

Comisia Europeană a apreciat măsurile luate de premierul Victor Ponta cu privire la îngrijorările CE legate de statul de drept şi independenţa sistemului judiciar.

CE saluta masurile luate de guvernul Ponta (foto:incont.ro)

Purtătorul de cuvânt al CE, Pia Ahrenkilde-Hansen a anunţat că îngrijorările CE au privit angajamente considerate indispendabile pentru restabilirea încrederii, însă măsurile luate de guvernul Ponta au fost de apreciat în pofida rapidităţii cu care au trebuit să fie date. Conform Agerpres, în scrisoarea primită luni seara de preşedintele CE Jose Manuel Barroso, angajamentele premierului se referă la toate cele 11 chestiuni formulate în întâlnirea Barroso-Ponta din 12 iulie, de la Bruxelles. Într-o conferinţă de presă cotidiană a executivul comunitar, purtător de cuvânt al CE a declarat că recentele evoluţii din România vor fi reflectate în raportul din cadrul Mecanismului de cooperare şi verificare (MCV), pe care executivul UE îl va adopta miercuri.

În fiecare an, CE adoptă câte două rapoarte privind progresele în reforma justiţiei şi combatare corupţiei în România şi Bulgaria, din ianurie 2007, în cadrul MCV. În luna februrie raportul CE a avut un caracter pur tehnic, în timp ce cel din iulie conţine şi aprecierile politice. Astfel, acest raport va include o analiză detaliată a rezultatelor obţinute de România şi Bulgaria în reforma justiţiei şi combaterea corupţiei în cei cinci ani trecuţi de la intrarea celor două ţări în UE.

4 comentarii

camelia 17-07-2012 - 15:08

Deci, Barroso a aflat mai repede de la Ponta despre raspunsul lui la cele 11 puncteIMPUSE de C.E. Romaniei, decit romanii insisi. Noi, romanii, nu avem dreptuls a stim ce-a raspuns Ponta, decit atunci cind va dori muschii lui. Asta intareste ideea (generata de Dan Puric) ca politicienii romani se comporta cu greii din afara ca niste slugi libidinoase, iar cu propriul lor popor ca niste TIRANI. In fond, prin acest raspun dat lui Barroso, Ponta isi recunoste greselile si la presiunile CE-ului, el este obligat sa le repare, revenind la O.U.G.-urile rusinoase pe care le-a dat impotriva justitiei si statului de drept.

Dupa 3 luni in fruntea guvernului, Ponta nu are decit O SINGURA REUSITA, si aceea fiind si ea TOT UN PLAGIAT, unul dintre cele 100 de puncte al programului PPDD-ului, care prevede plata tva-ului la incasarea facturii la companiile cu cifra de afaceri de maximum 500 de mii de euro. In rest, Ponta a excelat prin ocuparea intregului lui timp de razboiul cu Basescu, fapt ce l-a rescunoscut si el cind spunea ca peste 75% din timpul de lucru al guvernului este dedicat razboiului cu Basescu. Iata ce au obtinut romanii prin sustinerea usl-ului. Si asta nu e nimic, fereasca-ne Dumnezeu sa fie ales acet pacalici.

Ciu Huhu 17-07-2012 - 16:35

Jos tiganul DD, jos tigania mizerabila PP DD=PDL!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ciu Huhu 17-07-2012 - 16:36

Huuuuuooooooooooooo!!!!!!!!! Jos tigania PP DD=PDL!!!!!!!!!

Lupu 17-07-2012 - 19:38

Uite ue ca nue

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS