Acasa InternationalExterne Comisia Europeană încearcă să înlocuiască gazul din Rusia cu cel din Azerbaidjan

Comisia Europeană încearcă să înlocuiască gazul din Rusia cu cel din Azerbaidjan

scris de Misu Andrei
38 Afisari

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, călătorește luni la Baku pentru a căuta mai multe gaze naturale din Azerbaidjan, a declarat executivul UE, în timp ce Uniunea Europeană încearcă să-și reducă dependența de energia rusă, notează Reuters.

„Pe fondul utilizării continue de către Rusia a surselor sale de energie ca o armă, diversificarea importurilor noastre de energie este o prioritate pentru UE. Președinta von der Leyen și comisarul (european pentru energie) Kadri Simson se vor afla mâine în Azerbaidjan pentru a consolida și mai mult cooperarea”, a transmis duminică seară oficiul de presă al executivului comunitar într-un mesaj pe twitter.

„UE se îndreaptă către furnizori de energie mai de încredere. Astăzi sunt în Azerbaidjan pentru a semna un nou acord. Scopul nostru: dublarea livrării de gaz din Azerbaidjan către UE în câțiva ani. Azerbaidjan va fi un partener esențial pentru securitatea aprovizionării noastre energetice și în drumul nostru către neutralitatea climatică”, a transmis luni președinta   von der Leyen într-un scurt mesaj pe twitter.

Potrivit unui proiect de document consultat de Reuters pe 14 iulie, Comisia Europeană a propus țărilor blocului comunitar un acord cu Azerbaidjan pentru a crește importurile de gaze naturale și a sprijini extinderea unei conducte pentru a face acest lucru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS