Acasa InternationalExterne Comisia Europeană nu va reînnoi anul viitor contractele pentru vaccinuri cu AstraZeneca și Johnson & Johnson

Comisia Europeană nu va reînnoi anul viitor contractele pentru vaccinuri cu AstraZeneca și Johnson & Johnson

scris de Misu Andrei
103 afisari

Comisia Europeană a decis să nu reînnoiască anul viitor contractele pentru vaccinuri anti-Covid-19 încheiate cu companiile AstraZeneca și Johnson & Johnson (J&J), informează Reuters, care citează publicația italiană La Stampa.

„Comisia Europeană, în acord cu liderii multor state UE, a decis să nu reînnoiască la expirare contractele încheiate pentru anul curent cu companiile care produc vaccinuri pe bază de vectori virali”, scrie La Stampa, citând o sursă din Ministerul italian al Sănătății.

Publicația italiană adaugă că autoritățile de la Bruxelles preferă să se axeze pe vaccinurile care folosesc tehnologia ARN mesager, precum cele de la Pfizer și Moderna.

Comisia Europeană așteptă și răspunsuri de la Johnson&Johnson după anunțul „neașteptat” legat de întârzierile livrărilor de vaccinuri anti-Covid-19 către Uniunea Europeană, a declarat, marți, un oficial UE pentru Reuters.

Prima tranșă de vaccin Johnson & Johnson a ajuns în România

60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns miercuri dimineață în România și vor fi deocamdată stocate în depozit. Se întâmplă la o zi după ce gigantul farmaceutic a anunțat suspendarea distribuirii acestui ser în Uniunea Europeană.

Vaccinurile Johnson & Johnson vor fi stocate, până ce va fi luată o decizie cu privire la administrarea lor, deoarece lansarea serului în Europa a fost amânată. Autoritățile din România au anunțat că așteaptă precizări legate de vaccinul denumit Jenssen de la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult