Acasa InternationalExterne Comisia rusă: Polonezii sunt vinovaţi pentru accidentul de la Smolensk

Comisia rusă: Polonezii sunt vinovaţi pentru accidentul de la Smolensk

scris de Ziua Veche
1 afisari

O eroare de pilotaj şi alţi factori ţinând de partea poloneză au stat la baza producerii accidentului aviatic de la Smolensk, se arată în raportul final al Comisiei ruse de investigare a accidentului (MAK), relatează site-ul postului Radio Polonia, citat de Mediafax.

Gazeta Wyborcza susţine că, potrivit unor surse apropiate investigaţiei ruse, raportul de 210 pagini al Comisiei ruse sugerează că, în principal polonezii, inclusiv piloţii, sunt de vină pentru producerea accidentului. Potrivit Comisiei, controlorii ruşi de trafic aerian nu au făcut nicio greşeală şi, de aceea, ei nu sunt responsabili de producerea accidentului aerian de la 10 aprilie, în care au murit toate cele 96 de persoane aflate la bordul avionului. Raportul final prezintă 72 de concluzii privind circumstanţele şi cauzele dezastrului şi şase recomandări pentru evitarea unor asemenea tragedii. Polonia poate formula comentarii asupra raportului rusesc, până la 19 decembrie.

Aparatul Tupolev 154, care îi transporta pe preşedintele Lech Kaczynski, pe soţia sa Maria Kaczynska şi alţi oficiali polonezi de rang înalt, s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze la Smolensk, în condiţii de ceaţă densă. Delegaţia poloneză se deplasa la ceremoniile dedicate împlinirii a 70 de ani de la masacrarea a peste 22.000 de ofiţeri polonezi, executaţi la ordinul lui Iosif Stalin, la Katyn, în apropiere de Smolensk, şi în alte locuri.

0 comentariu

Xerxe 23-04-2010 - 11:18

Să faci septicemie după o intervenţie chirurgicală normală, arată modul jalnic în care a ajuns medicina românească. O să se ajungă ca la o simplă operaţie de amigdalite, şansele de supravieţuire să fie 5%! Dacă cineva se îmbolnăveşte, indiferent de ce boală, chiar şi de o gripă uşoară, pentru medicina românească eşti deja declarat mort !

Liviu 23-04-2010 - 22:27

Daca nu era implicata prim-solista de la Opereta nu se facea atat caz si pacientu’ putea sa moara linistit … Problema este si a mas-mediei romanesti care mediatizeaza numai cazurile cu renume ! Si apoi daca pana si la spitalele mari, de renume, se intampla ce se intampla si atat de des, ce rost mai are sa supui atentiei publicului, public care oricum are mentalitatea ca „daca nu mi s-a intamplat mie atunci nu-i nicio problema !” Cu siguranta ca ne meritam soarta !!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult