Acasa InternationalExterne Compania Google, anchetată de autoritățile americane pentru că și-ar fi supravegheat angajații

Compania Google, anchetată de autoritățile americane pentru că și-ar fi supravegheat angajații

scris de Misu Andrei
69 afisari

O agenţie federală din SUA a dat miercuri un termen de două săptămâni gigantului digital Google pentru a răspunde la acuzaţiile că îşi supraveghează şi interoghează angajaţii militanţi.

National Labor Relations Board (NLRB), agenţie responsabilă cu garantarea că dreptul muncii este bine aplicat, a făcut publice primele sale concluzii după o plângere depusă acum un an, în urma concedierii unor angajaţi ai Google supranumiţi „Thanksgiving Four” (Cei Patru de Thanksgiving) chiar înainte de această sărbătoare.

Cei patru angajaţi au acuzat că disponibilizarea lor în 2019 a fost decisă ca represalii la dorinţa lor de a crea un sindicat, în timp ce Google a răspuns că, dimpotrivă, ei au fost acuzaţi că au încălcat regulile interne de securitate.

Conform solicitării NLRB, obţinută de AFP, Google „i-a supravegheat” pe angajaţi uitându-se la prezentările pe care ei le-au pregătit în încercarea de a-i convinge pe salariaţii unui furnizor ai gigantului digital să se adune într-un sindicat.

Google „a interogat de asemenea angajaţi în privinţa unor activităţi protejate” şi a ameninţat cu represalii dacă ei ar trece de lanţul ierarhic pentru a depune plângeri pe diverse teme, cum ar fi comportamentul la locul de muncă, potrivit textului solicitării.

„Pare evident că acţiunile Google nu pot fi apărate”, a declarat unul dintre cei patru angajaţi vizaţi, Laurence Berland, potrivit Agerpres.

Google are acum la dispoziţie 15 zile pentru a răspunde la solicitarea NLRB, în aşteptarea unei audieri programate pentru 12 aprilie la San Francisco.

„Sprijin cu tărie drepturile angajaţilor noştri privind locul de muncă, iar discuţiile libere şi dezbaterile respectuoase au fost întotdeauna în tradiţia Google. Suntem mândri de cultura noastră şi o vom apăra în faţa încercărilor de a o submina intenţionat, inclusiv prin încălcări ale regulilor de securitate şi ale sistemelor interne”, a dat asigurări un purtător de cuvânt al companiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult