Acasa InternationalExterne Comunistii acuza Sudul ca a folosit “scuturi umane”

Comunistii acuza Sudul ca a folosit “scuturi umane”

scris de Ziua Veche
1 afisari

Coreea de Nord a afirmat sâmbătă că ‘dacă este adevărat’ că doi civili sud-coreeni şi-au pierdut viaţa în timpul confruntărilor de marţi cu Coreea de Sud, aceste morţi sunt ‘foarte regretabile’, dar că, în orice caz, responsabilitatea pentru ele revine Seulului, care i-a folosit pe post de ‘scuturi umane’, transmite Agerpres.


Potrivit unui comunicat difuzat de agenţia oficială KCNA, preluat de AFP, ‘Seulul depune eforturi asidue pentru a dramatiza ‘victimele civile’ în campania sa de propagandă, creând impresia că civili fără apărare au fost expuşi unui ‘bombardament orb”.

‘Dacă acestea /decesele civililor/ sunt adevărate, este foarte regretabil, însă inamicul trebuie considerat responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat pentru că a acţionat într-o manieră extrem de inumană folosind ‘scuturi umane”, a adăugat regimul nord-coreean în acest comunicat.

În premieră de la războiul din Coreea /1950-1953/, Coreea de Nord a bombardat marţi o zonă sud-coreeană cu locuinţe civile. Aceste tiruri cu obuze au făcut patru morţi şi circa douăzeci de răniţi pe insula Yeonpyeong şi au provocat tiruri de ripostă din partea armatei sud-coreene.

Pe de altă parte, Phenianul a afirmat că ‘nimeni nu poate prevede consecinţele’ implicării duminică a unui portavion american în manevre aeronavale comune cu Coreea de Sud în Mare Galbenă. ‘Dacă SUA îşi vor aduce în cele din urmă portavionul în Marea Galbenă, nimeni nu poate prevede consecinţele acestui fapt’, a subliniat Phenianul. Mai devreme, regimul comunist a apreciat că exerciţiile militare organizate începând de duminică de Seul şi Washington în Marea Galbenă sunt ‘o nouă provocare militară intolerabilă’.

0 comentariu

Mache 26-04-2010 - 10:20

Ca de obicei rusii au inca mintile incetosate de cea mai recenta betie si au uitat ce de fapt cea mai reusita intruchipare s lui Hitler sta la Moscova de ceva ani buni si e indeobste alintat cu apelativul Vladimir Vladimirovici Putin…

Pribeagul 26-04-2010 - 16:56

„Faptul ca Mihai Ghimpu a spus ca nu merge la Moscova, pentru ca Moldova nu se poate considera invingatoare…”

„Pe mine nu ma leaga nimic de Moscova. Acolo merg doar invingatorii, ce sa caute invinsii (…) Sunt de acord ca se implinesc 65 de ani de la incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, dar nu pot sa uit toate nenorocirile, deportarile, foametea prin care au trecut cetatenii Republicii Moldova pe timpul Uniunii Sovietice”, a mai declarat Ghimpu.

Corect.

Ce nevoie au rusii ca „moldovenii” sau romanii sa defileze la Moscova in 9.05.2010?

Romanii si „moldovenii” au luptat timp de patru ani, pe ambele fronturi, au dat victime NENUMARATE – cine le stie numarul?, am cautat mult si n-am gasit raspunsul, dovada ca nu ne cunoastem istoria -, ante si post, si a fost declarata natiune infrinta.

Victoriile noastre, desi „victorii” si foarte scump platite, sunt acoperite de un strat gros de minciuna, ca sa nu ne dam seama ce au fost, victorii sau infringeri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult