Acasa InternationalExterne Conflictul din Fâşia Gaza: 38 de cetăţeni români evacuaţi în Egipt

Conflictul din Fâşia Gaza: 38 de cetăţeni români evacuaţi în Egipt

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

În contextul recentelor violenţe din Fâşia Gaza şi Israel, 38 de de cetăţeni români, în majoritate femei şi copii, au fost evacuaţi prin punctul de trecere a frontierei Rafah, către Egipt.

Conflictul din Fâşia Gaza: 38 de cetăţeni români evacuaţi în Egipt (foto: thejakartaglobe.com)

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că cei 38 de cetăţenii români evacuaţi au fost preluaţi de la punctul de trecere a frontierei Rafah de către o echipă consulară mobilă constituită la Ambasada României la Cairo. În comunicatul de presă al MAE, remis de mediafax, se precizează că „Evacuarea cetăţenilor români din Fâşia Gaza a fost organizată de către Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah, cu sprijinul agenţiilor specializate ale ONU din regiune”

MAE a asigurat pentru un număr de 24 de români, care au dorit să revină în România, condiţiile de repatriere către Bucureşti cu sprijinul companiei aeriene Tarom.Astfel, „Echipa consulară a întreprins demersurile care se impuneau pentru emiterea, în regim de urgenţă, a documentelor de călătorie necesare cetăţenilor români şi membrilor lor de familie, pentru intrarea acestora în Egipt, respectiv continuarea deplasării către România„, toate costurile operaţiunii au fiind „suportate din fondul special aflat la dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, alocat prin Legea bugetului. Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah menţine un dialog permanent cu cetăţenii români care nu au dorit să părăsească zona în cadrul acestei operaţiuni.”

Totodată, MAE a recomandat cetăţenilor români din zonă să contacteze Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah „pentru a transmite propriile coordonate, precum şi pe cele ale rudelor, astfel încât, în eventualitatea unei situaţii de urgenţă, să poată beneficia, la cerere, de asistenţa statului român”.  Ministerul precizează că cei afectaţi de actuala situaţie din Fâşia Gaza pot contacta 24/24: Departamentul Consular din MAE, tel. +40213192137, e-mail: drco@mae.ro; Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah, tel. +97222401025, +972543386425, +972549209152; e-mail: romofficeramallah@gmail.com; Ambasada României la Tel Aviv, tel. +972545643279, e-mail: office_romania@bezeqint.net.

Liderii Hamas au subliniat că până când Egiptul nu va ajunge la un acord cu Israel, nu se pune problema unui armistiţiu, ei îndemnând grupările palestiniene să „continue să riposteze crimelor israeliene”. În acelaşi timp, o serie de oficiali egipteni au declarat, că aşteaptă un răspuns israelian la o propunere de acord din partea Egiptului.

1 comentariu

vodka 21-11-2012 - 13:40

NA BAI URBOS BAI – Liderii Hamas au subliniat că până când Egiptul nu va ajunge la un acord cu Israel, nu se pune problema unui armistiţiu. Deci le este bine!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult