Acasa InternationalExterne Conflictul din Gaza: SUA a reaprovizionat Israelul cu munitie

Conflictul din Gaza: SUA a reaprovizionat Israelul cu munitie

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

La doar cȃteva ore dupǎ ce Casa Alba a condamnat atacul comis de Israel asupra unei școli ONU din Gaza, SUA au confirmat cǎ au continuat reaprovizionarea cu muniție.

Conflictul din Gaza: SUA a reaprovizionat Israelul cu munitie (foto:mashreghnews.ir)

Armata israeliană a cerut o reaprovizionare pe 20 iulie, cu scopul de a-şi reface stocurile, a anunţat Pentagonul. Departamentul american al Apărării a aprobat vânzarea trei zile mai târziu. „Statele Unite s-au angajat să garanteze securitatea Israelului şi este crucial pentru interesele naţionale americane să ajute Israelul să dezvolte şi să menţină o capacitate de autoapărare puternică şi reactivă”, a declarat John Kirby, un purtător de cuvânt al Pentagonului, citat într-un comunicat. „Această vânzare de armament este în concordanţă cu aceste obiective”, a apreciat Kirby, potrivit mediafax.

O parte a muniţiei provine dintr-un stoc al armatei americane creat pe teritoriul israelian pentru Tsahal în situaţii de urgenţă şi care are o valoare de aproximativ un miliard de dolari (746 milioane de euro). Kirby a subliniat că această muniţie era stocată în Israel „de mai mulţi ani, cu mult înaintea crizei actuale”. „Decizia de a furniza muniţie din acest stoc este exclusiv de competenţa Departamentului Apărării şi nu necesită aprobarea Casei Albe”, a precizat el. Însă purtătorul de cuvânt al Pentagonului nu a spus dacă preşedinţia a fost implicată în decizia de a vinde cealaltă parte a muniţiei livrate Israelului.

Anterior Washingtonul a condamnat bombardarea unei şcoli ONU în Fâşia Gaza, deplângând faptul că „miile de palestinieni” îndemnaţi de către armata israeliană să-şi evacueze casele nu sunt în siguranţă în refugiile create de către Organizaţia Naţiunilor Unite.  SUA „condamnă” acest bombardament, a anunţat Consiliul pentru Securitate Naţională – NSC, Cabinetul de Politică Externă al preşedintelui Barack Obama. „Îi condamnăm, de asemenea, pe cei care sunt responsabili că au ascuns armament în clădiri ONU în (Fâşia) Gaza„, a declarat Bernadette Meehan, o purtătoare de cuvânt NSC. În opinia Casei Albe, aceste evenimente încalcă neutralitatea ONU şi demonstrează necesitatea ajungerii la un armistiţiu „cât mai rapid posibil”.

2 comentarii

Ereticul 31-07-2014 - 13:28

SUA = ipocrizie si dublu standard.

Ereticul 31-07-2014 - 14:06

israelul acuzat de crime de razboi in Parlamentul Britanic:

https://www.youtube.com/watch?v=AJWNE83j__k

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult