Acasa InternationalExterne Conflictul din Ucraina: Cameron amenință Rusia cu noi sancțiuni

Conflictul din Ucraina: Cameron amenință Rusia cu noi sancțiuni

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Premierul britanic David Cameron a declarat vineri, 14 noiembrie, că  Rusia riscă noi sancţiuni dacă nu se angajează în soluţionarea conflictului din Ucraina.

Conflictul din Ucraina: Cameron amenință Rusia cu noi sancțiuni (foto:theguardian.com)

Conflictul din Ucraina: Cameron amenință Rusia cu noi sancțiuni (foto:theguardian.com)

Într-un discurs susţinut în Parlamentul de la Canberra, Cameron a declarat că sancţiunile impuse până în prezent de către occientali au impact asupra economiei ruseşti. „Acţiunile Rusiei sunt inacceptabile”, a declarat ulterior Cameron pentru presă, după care a plecat către Brisbane, unde are loc summitul şefilor de stat şi guverne din cadrul G20, la care va participa şi preşedintele rus Vladimir Putin. „Dacă Rusia adoptă o abordare pozitivă faţă de libertatea şi responsabilitatea Ucrainei, aceste sancţiuni ar putea să fie retrase”, a adăugat acesta. Dar „dacă Rusia continuă să înrăutăţească situaţia, aceste sancţiuni ar putea să se intensifice. Atât de simplu este”, a subliniat Cameron.

Rusia a reafirmat joi că nu are trupe în estul Ucrainei, o regiune aflată pe mâna separatiştilor proruşi, potrivit mediafax. Ucraina a anunţat cu o zi înainte că se pregăteşte de luptă, ca reacţie faţă de o concentrare a unor trupe în această regiune – confirmată de NATO – ce provoacă temeri cu privire la o reizbucnire a războiului, după două luni de armistiţiu fragil.

O purtătoare de cuvânt a Departaentului de Stat, Jennifer Psaki, a declarat miercuri că Washingtonul „continuă să coopereze” cu Uniunea Europeană (UE) în vederea impunerii unor eventuale noi sancţiuni Rusiei. În schimb, cancelarul german Angela Merkel a declarat marţi că UE, care urmează să examineze această problemă pe 17 noiembrie, nu prevede noi măsuri împotriva Rusiei, altele decât o extindere a listei cu lideri proruşi ucraineni vizaţi de sancţiunile deja aprobate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult