Conflictul Siria-Turcia - Corlăţean a discutat cu omologul turc | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Conflictul Siria-Turcia continuă, Corlăţean a discutat cu omologul turc

Conflictul Siria-Turcia continuă, Corlăţean a discutat cu omologul turc

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a avut o convorbire telefonică cu Ministrul Afacerilor Externe turc, Ahmet Davutoglu, în timp ce Siria a continuat asalturile cu obuze, la care Turcia a ripostat imediat.

Conflictul Siria-Turcia continuă, Corlăţean a discutat cu ministrul de externe turc(foto: nationalturk.com)

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a avut vineri seara o convorbire telefonică cu omologul turc, Ahmet Davutoglu, referitoare la ultimele evoluţii ale crizei siriene. Într-un comunicat de presă al MAE transmis de Agerpres se arată că „Şeful diplomaţiei române a condamnat recentele acţiuni agresive ale Siriei din data de 3 octombrie 2012, subliniind că astfel de acţiuni sunt inadmisibile şi reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional şi pun în pericol stabilitatea şi securitatea regională”.

De asemenea, ministrul Corlăţean a subliniat că România, în calitate de membru NATO şi în spiritul Parteneriatului Strategic româno-turc, este pe deplin solidară cu Turcia şi a transmis condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti înregistrate. Ministrul Afacerilor Externe turc, Ahmet Davutoglu, a transmis întreaga apreciere pentru poziţia pe care România a avut-o, atât în calitate de partener strategic. Cei doi oficiali au căzut de acord să menţină un contact permanent, în perioada următoare, în legătură cu aceste evoluţii, precizează MAE.

În aceaşi seară, Siria a continuat să lanseze obuze de artilerie spre Turcia, fără însă a provoca victime, armata turcă ripostând încă o dată. Obuzele au fost lansate spre provincia turcă Hatay (sud-vest), fără a se înregistra victime, aterizând în localitatea Altinozu, declanşând o ripostă imediată a armatei turce. Noul incident intervine în contextul atacului care a avut loc miercuri în zona de frontieră turco-siriană. Miercuri, obuze lansate din Siria au căzut în satul Akçakale, omorând cinci civili. În replică, armata turcă a atacat poziţii militare de pe teritoriul sirian.

9 comentarii

Neverlandd 06-10-2012 - 09:24

Dar care-i motivul Siriei de a bombarda Turcia? Cu ce i-a gadilit turcii unde nu trebuie?

tomi 06-10-2012 - 14:48

Spre cultura voastra generala va ajut cu niste informatii la care voi nu aveti acces, In pimul rind nu armata siriana a tras in zonele turcesti ci teroristii el quida care de fapt duc toata lupta cu armata regulata-statala a Siriei. Metoda este banala, veche si idioata dar se pare ca inca are priza. In al doilea razboi mondial trupele SS, au eliberat din puscarii citeva zeci de criminali carora li s-a promis libertatea pentru o mica actiune militara. Dupa instructaj au fost imbracati in uniforme militare poloneze si trimisi peste granita Germaniei de unde urmau sa atace granicerii germani. Li s-a spus ca totul este o joaca, vor fi readusi in Germania si gratiati. Normal ca in momentul atacului toti puscariasii au fost terminati de armata germana si urgent au chemat comisii internationale sa vada Marea provocare poloneza, si gravitatea faptului. Ca urmare in 1 septembrie 1939 nemtii trec granita Poloniei. La fel au obtinut musulmanii din Bosnia si Kosovo independenta lor islamica fata de sirbi prin inscenari de masacre facute de ei insisi, tragid in scena pe fraierii din NATO. Fanatismul arabilor este feroce si diavolesc,ca sa-si atinga scopurile lor islamice sint in stare sa-si masacreze copii,femeile batrinii in incenari monstruoase. Se pare ca in timp scurt veti vedea pe viu si in Rominia scene similare mai ales prin Dobrogea.
cu respect tomi

digital 06-10-2012 - 15:04

băi pixule,știi tu ceva,dar știi prost și denaturezi adevărul despre această înscenare!

iată cum sună de fapt esența acestui act numit incidentul gleiwitz…..

O mare parte din ceea ce se cunoaște despre incidentul Gleiwitz vine de la declarație scrisă de Alfred Naujocks la Nüremberg . În depoziția sa, el afirmă că el a organizat incidentul la ordinele Reinhard Heydrich și Heinrich Müller , șeful Gestapo-ului .
În noaptea de 31 august 1939 un mic grup de operatori germani, îmbrăcați în uniforme poloneze și condus de Naujocks, a confiscat stația de la Gleiwitz și a difuzat un scurt mesaj,anti-german în limba poloneză. Scopul germanilor a fost de a justifica un atac de anvergură și a inocula în conștiința opiniei internaționale ,a sentimentelor anti-germane în Polonia .

și nu mai încerca să vii tu cu surogate inventate,că așa fute-ți voi buha,mereu,împuțitule tomi!

tomi 06-10-2012 - 19:21

Mai citeste cucurigu mai citeste, omul invata toata viata, despre ce vorbesti tu este real insa s-a intimplat in paralel cu evenimentul descris de mine, cu mult mai important decit cel descris de tine. Nu am nici un motiv sa inventez- este istorie.
Cauta intr-o carte de istorie si vei deveni mai destept.

Huhu Ciu 06-10-2012 - 09:33

Turcii i-au ”gidilit”,pe sirieni, la ordinul Israelului!

Erwin.de 06-10-2012 - 11:02

Mai paiatza,nu tie penibil ca lumea te vede mereu cretin??????

Huhu Ciu 06-10-2012 - 14:04

Mai cretin ca tine nu e nimeni pe Pamint!

Lupu Ardelean 06-10-2012 - 12:11

Bineinteles , de cand 9 turci af fost impuscati de israelieni pe nava Marmara, Turcia are relatii excelente cu Israel…

vic 08-10-2012 - 11:30

daca e’ corlatan’ acolo ‘ mam” linistit

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult