Acasa InternationalExterne Conflictul sirian: Kerry recunoaște cǎ al-Assad şi-a ameliorat poziţia

Conflictul sirian: Kerry recunoaște cǎ al-Assad şi-a ameliorat poziţia

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Secretarul de Stat american, John Kerry, a recunoscut miercuri, 5 februarie, că regimul lui Bashar al-Assad câştigă teren în conflictul sirian, dar a apărat strategia SUA pentru Siria.

Conflictul sirian: Kerry recunoaște cǎ al-Assad şi-a ameliorat poziţia (foto:guardiantv.com)

„Este adevărat, da, al-Assad şi-a ameliorat puţin poziţia. Însă el încă nu a câştigat. Este un impas”, a declarat pentru CNN şeful diplomaţiei americane. Întrebat cu privire la un eventual „eşec” al strategiei americane pentru Siria, Kerry a răspuns „nu”. „Politica pentru Siria este foarte dificilă (…). Nu vreau în niciun fel să caut scuze, (dar) vrem ca aceasta să avanseze cât mai repede, să o facem mai eficientă”, a spus secretarul de Stat.

O polemică a izbucnit în ultimele zile la Washington după ce influenţi senatori ar fi afirmat că John Kerry ar fi admis, în cadrul unei întâlniri care a avut loc sâmbătă, la Munchen, în Germania, că politica SUA în Siria a eşuat şi necesită o schimbare. John Kerry ar fi pledat pe lângă aleşi americani, între care republicanul John McCain, pentru înarmarea rebelilor sirieni. Departamentul de Stat a dezminţit aceste afirmaţii.

„Diplomaţia este dură (…), dar începem să vedem contururile modalităţii în care vom putea” avansa, a declarat Kerry. În urmă cu câteva zile, diplomaţia americană s-a arătat mulţumită de lansarea procesului de dialog între opoziţia siriană şi regimul de la Damasc, în cadrul conferinţei Geneva II. Conform mediafax, până în prezent, conflictul sirian s-a soldat cu peste 136.000 de morţi.

5 comentarii

salut 06-02-2014 - 21:47

„John Kerry ar fi pledat pe lângă aleşi americani, între care republicanul John McCain, pentru înarmarea rebelilor sirieni…”
=================
Jumatate din armele alea ar ajunge intr-o luna la fundamentalisti. Kerry, sau cine o mai vrea sa-i inarmeze pe aia, are dreptul la trei incercari pentru a raspunde la intrebarea: Pe cine vor ataca aia in mai putin de 6 luni de la primirea armelor?

ancuta 06-02-2014 - 21:51

Ma’, tu chiar nu faci pe prostu’!

UnUL 06-02-2014 - 22:12

Nu face, ESTE.

Ghita Bizonu' 08-02-2014 - 13:26

Adica pe sleau Kerry ar fi pledat pentru înarmarea al Qaeda de catre SUA. Adica pentru uinamrarea alora care cica ar fi in spatele atenatlui de la 9/11. Care atentat a justidicat „razboul impotriva terorismului” ,
Si azu viciu Keerry vrrea sa inarmeze .. teroristii ?!

omida 09-02-2014 - 09:33

USA a a ajuns de potcoave stricate….lumea fundamentalist si extremist va domina lumea,vin vremurile celei mai groaznice ere de dominatie si ingradiri ale civilizatiei moderne…..ohohoooooo

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult