Acasa InternationalExterne Confruntǎri la Kiev: Rusia nu va interveni ȋn criza din Ucraina

Confruntǎri la Kiev: Rusia nu va interveni ȋn criza din Ucraina

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Rusia nu va interveni în situaţia din Ucraina, unde confruntări violente între manifestanţi proeuropeni şi forţele de ordine s-au soldat cu cinci morţi.

Confruntǎri la Kiev: Rusia anunțǎ cǎ nu va interveni ȋn Ucraina (foto:businessinsider.com)

„Credem că nu avem dreptul să intervenim în afacerile interne ale Ucrainei în niciun mod. Este absolut inacceptabil să ne amestecăm în afacerile interne” ale altei ţări, a declarat purtǎtorul de cuvȃnt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov într-un interviu publicat pe site-ul tabloidului Komsomolskaia Pravda. Rusia este „convinsă” că autorităţile ucrainene „ştiu ceea ce este necesar să facă şi vor găsi cea mai bună soluţie pentru a aduce situaţia la normal şi a restabili pacea”, a spus Peskov.

Purtǎtorul de cuvȃnt a deplâns „ingerinţe străine” în criza din ţara vecină, „evidente” în opinia sa. „Nu-i putem înţelege pe ambasadorii ţărilor străine aflaţi la post la Kiev, care le spun autorităţilor din Ucraina ce să facă şi de unde să-şi retragă trupele şi poliţia”, a spus purtătorul de cuvânt, fără să ofere alte precizări. „Bineînţeles că nu putem să aprobăm acest lucru, care ne procoavă indignarea”, a subliniat Peskov. „Rusia şi Ucraina sunt două ţări surori”, „ni se face rău văzând ceea ce se petrece la Kiev„, capitala ucraineană, care este, începând de duminică, scena unor confruntări violente, a continuat el.

O fostă republică sovietică, Ucraina este afectată de două luni de o mişcare de contestare fără precedent a regimului, după decizia autorităţilor ucrainene de a renunţa la o apropiere de UE, în favoarea Rusiei. Potrivit Agerpres, adoptarea săptămâna trecută a unor legi controversate, care înăspresc în mod drastic sancţiunile aplicabile manifestanţilor, a relansat mobilizarea opoziţiei proeuropene, provocând confruntări de o violenţă fără precedent la Kiev.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult