Acasa InternationalExterne Confruntari armate la granita israeliano-libaneza

Confruntari armate la granita israeliano-libaneza

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Cel putin trei militari si un jurnalist libanez au fost ucisi, iar cel putin un militar israelian a fost ranit in timpul acestor confruntari, care au avut loc marti, spre pranz (12.00, ora Romaniei), in apropiere de satul libanz Aadaisse, in sectorul estic din sudul Libanului, in apropiere de frontiera. Confruntari armate au izbucnit marti dimineata la frontiera dintre Israel si Liban, un oficial libanez anuntand anterior ca un militar libanez si un civil erau raniti.


„Confruntari armate au izbucnit in dreptul localitatii libaneze Aadaisse, dupa ce militarii israelieni au incercat sa scoata din radacina un copac din sectorul libanez”, afirma un oficial militar libanez. „Militarii israelieni au deschis focul, iar armata libaneza a ripostat. O casa a fost lovita de un proiectil lansat de un tanc israelian”, precizeaza oficialul citat, potrivit Mediafax. Un membru al serviciilor de securitate libaneze a declarat ca armata israeliana a lansat patru rachete care au cazut in apropierea unei pozitii a armatei libaneze la Aadaisse. In schimb, potrivit postului de radio al armatei israeliene, doua rachete lansate din Liban au explodat, marti dimineata, in nordul Israelului. Potrivit postului de radio, militarii israelieni se aflau pe teritoriul Israelului, efectuand niste lucrari, in momentul in care au fost atacati.

Ministerul israelian de Externe considera ca Guvernul libanez este responsabil de confruntarile armate izbucnite marti la frontiera, avertizand asupra consecintelor pe care le-ar putea avea continuarea violentelor, informeaza site-ul Ynetnews.com. „Israelul considera ca Guvernul libanez este responsabil pentru acest incident grav si avertizeaza asupra consecintelor continuarii violentelor”, se arata intr-un comunicat al diplomatiei israeliene. „Israelul considera ca deschiderea focului asupra armatei israeliene, care actioneaza in cooperare cu FINUL in zona de frontiera, este o incalcare grava a Rezolutiei 1.701 a Consiliului de Securitate ONU. Misiunea israeliana la ONU intentioneaza sa depuna o reclamatie la Consiliul de Securitate si la secretarul general ONU”, adauga comunicatul.

Presedintele libanez, Michel Suleiman, si premierul Saad Hariri au denuntat, marti, o „agresiune” israeliana, dupa ce patru libanezi au fost ucisi, potrivit unor surse din cadrul securitatii, in timpul unor confruntari cu trupe israeliene, la frontiera intre cele doua tari. Hariri a condamnat o „incalcare a suveranitatii libaneze” si a cerut „ONU si comunitatii internationale sa intervina si sa faca presiuni asupra Israelului pentru a opri agresiunea”, intr-un comunicat difuzat de serviciile acestuia. „Presedintele denunta noua incalcare israeliana a Rezolutiei 1.701, prin bombardarea unui punct de control apartinand armatei libaneze si atacuri impotriva bunurilor libaneze”, a anuntat, de asemenea, biroul prezidential, intr-un alt comunicat.

0 comentariu

maria 14-04-2010 - 17:46

gravidele care au o sarcina cu risc crescut sau o iminenta de avort in ce categorie intra?

A. Costin 15-04-2010 - 10:24

Gravidele cu sarcina cu risc crescut pot beneficia de concediu prenatal. Reducerea limitei maxime a concediului ce poate fi prescris de medicul de familie nu inseamna ca nu se poate obtine un concediu mai lung, ci ca este nevoie de semnatura unui medic specialist, iar in cazul concediilor medicale foarte lungi (peste 90 de zile consecutiv) de avizul unei comisii medicale.

Adrian D 15-04-2010 - 18:13

oncedii medicale pot fi date numai celor ce trebuie sa stea la pat…Sa ma abtin de la epitete, sa nu ma abtin…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult