Acasa InternationalExterne Congresmenii vor să îl suspende pe Obama

Congresmenii vor să îl suspende pe Obama

scris de D.P.
3 afisari

O serie de politicieni americani, atât republicani, cât şi democraţi, se declară îngrijoraţi de decizia Casei Albe de a decide atacurile aeriene Libia. Democratul Dennis Kucinich a înăsprit tonul şi a sugerat că preşedintele Barack Obama ar trebui pus sub acuzare, informează talkingpointmemo.com, citat de Hotnews.

congresman dennis kucinich

„Preşedintele Obama a acţionat fără aprobarea Congresului. Nu a avut autorizarea Congresului, a acţionat împotriva Constituţiei şi lucrul acesta trebuie spus”, a declarat Dennis Kucinich, membru democrat al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Ohio.

„O astfel de acţiune – care implică punerea în pericol a personalului american, femei şi bărbaţi, fie că sunt în Aviaţie sau în Marină – este o decizie serioasă, care nu poate fi luată doar de către preşedinte”, a afirmat Kucinich într-un interviu pentru Raw Story.

Democratul a adăugat că decizia lui Obama pare să fie „o ofensă ce poate declanşa suspendarea sa”, deşi şi-a exprimat îndoiala că Legislativul de la Washington ar declanşa o astfel de acţiune.

Kucinich a mai ridicat problema suspendării lui Obama într-o discuţie avută sâmbătă cu mai mulţi congresmeni democraţi.

Pe de altă parte, fostul candidat la prezidenţiale, Ralph Nader, a spus că Barack Obama „comite aceleaşi crime ca Bush şi Cheney, de fapt unele şi mai grave în Afghanistan”.

„Inocenţi sunt măcelăriţi, ne creăm mai mulţi duşmani, Obama încalcă legile internaţionale, nu este autorizat constituţional să facă ceea ce face, se foloseşte de secretele statului, este implicat în supravegheri ilegale, CIA îşi face de cap fără niciun fel de standarde legale… Administraţia Obama comite crime de război şi dacă Bush ar fi trebuit suspendat, Obama trebuie suspendat”, a spus Ralph Nader, citat de hotnews.ro.

Nader a cerut şi el suspendarea din funcţie a liderului de la Casa Albă.

Talkingpointmemo.com aminteşte că şi alţi preşedinţi americani au declanşat acţiuni militare fără aprobarea Congresului: Bill Clinton împotriva Serbiei (1999), George Bush în Somalia (1992), preşedintele Ronald Reagan în Libia (1986).

Aşa-numitul The War Powers Act le cere liderilor de la Casa Albă să informeze Congresul că urmează să deplaseze trupe americane în străinatate în 48 de ore şi să îi ceară aprobarea în 60 de zile.

10 comentarii

Ciu Huhu 22-03-2011 - 18:11

Nader e ovrei?

Ciu Huhu 22-03-2011 - 18:42

Congresmenii evrei vor sa-l suspende pe Obama, si conduc SUA!

Ciu Huhu 22-03-2011 - 19:34

Evreii conduc SUA si lumea intreaga!

jan dinu 22-03-2011 - 22:11

Da HuHule asha e …doar TU esti liber !
Unicu dintre chinezii nostri care vorbeste cu extraterestri !..-:))
JD-USA

codul x 22-03-2011 - 19:15

corect, nu a luat aprobarea CONGRESULUI,

diaconescu 22-03-2011 - 19:46

De bine

Anul viitor, 2012, va fi sfarsitul Lumii!
Cine vrea sa supravietuiasca, sa vina in Romania, noi suntem ramasi in urma, cu 50 de ani!

george 22-03-2011 - 21:57

Ciuma Huhu
Cel mai mare bou si cretin ce am intalnit vreodata pe vreun bloog.
Are una si buna in WC-ul il de creier a lui”EVREII”

Ciu Huhu 23-03-2011 - 19:40

GEORGE, ba jidov fara creier, idiotule, jegurile jidovesti fara caracter ca tine, fac mult rau poporului evreu, IN INTREAGA LUME!

vasile 23-03-2011 - 10:24

„Obama se serveste de secretele statului”. Pai sa va spunem noi, domnilor americani, ce face Basescu al nost cu secretele statului. Le foloseste in scop personal, pentru persecutarea opozitiei si in favoarea partidului domniei sale. Dar cu institutiile statului ce face? Tot la fel.

ionion 24-03-2011 - 06:37

obama va fi suspendat nu numai 2 saptamani inaintea lui Basescu

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult