Acasa InternationalExterne Consiliul de securitate de la Kremlin a votat pentru recunoașterea independenței republicilor separatiste din Donbas

Consiliul de securitate de la Kremlin a votat pentru recunoașterea independenței republicilor separatiste din Donbas

scris de Misu Andrei
80 afisari

Situația de la granița Ucrainei degenerează de la o oră la alta. În timp de serviciile secrete americane arată în timp real mișcările de trupe ale Rusiei lângă Ucraina, rușii sporind efectivele, Vladimir Putin a convocat de două ori într-o zi Consiliul de Securitate al Federației, anunțând public că discută despre posibilitatea recunoașterii independenței republicilor separatiste din Donbas. 

Consiliului de Securitate, Kremlin.

Putin: Decizia privind independența regiunilor Donețk și Lugansk va fi luată astăzi

„Decizia va fi luată. Astăzi”, a spus Putin, potrivit BBC. 

La întâlnire au intervenit miniștrii de externe și apărării Serghei Lavrov și Serghei Șoigu, precum și directorul FSB Alexander Bortnikov.

Şoigu a spus că 90% din Doneţk a rămas fără apă, iar două treimi dintre locuitorii lui Lugansk au rămas fără gaz, după ce luni au fost înregistrate „peste 40 de atacuri”.

„Autoritățile de la Kiev au efectuat de două ori operațiuni militare punitive în aceste teritorii. Și, se pare, asistăm la o agravare a situației pentru a treia oară”, a spus Putin.

Luni, mai multe noduri de infrastructură critică din Donbas, estul Ucrainei, au fost distruse după ce au avut loc o serie de explozii.  În urmă cu câteva zile, oficialii americani și ucraineni avertizau că serviciile speicale ruse au plantat explozibil la obiective de infrastructură critică, pentru a avea un pretext al invaziei în Ucraina.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult