Acasa InternationalExterne Consiliul European de primăvară. Olanda tot nu ne vrea în Schengen

Consiliul European de primăvară. Olanda tot nu ne vrea în Schengen

scris de M.I.
13 afisari

Premierul olandez Mark Rutte a declarat că va continua să se opună integrării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen până când cele două ţări nu vor duce la îndeplinire reformele cerute.

Mark Rutte. Olanda tot nu ne vrea în Schengen

Şeful guvernului olandez a afirmat joi, înainte de începerea Consiliului European de primăvară, că România şi Bulgaria trebuie să depună mai multe eforturi pentru reformarea sistemului de justiţie şi în lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizate, transmite Agerpres. Olanda s-a opus de la bun început aderării celor două ţări la spaţiul de liberă circulaţie Schengen.

O decizie în acest sens necesită unanimitate în rândul statelor membre ale zonei Schengen. Luna trecută, UE a afirmat că cele două state est-europene au fost prea lente în realizarea reformelor şi Olanda a insistat că nu-şi va schimba poziţia înainte de vara acestui an.

29 comentarii

Europeanuul 01-03-2012 - 22:48

Ultimul Presedinte (quasi raul al mai mic;) prezentat electoratului ca salvator, erou reformist si luptator impotriva coruptiei trebuia sa scoata Romania din ghiarele pecerimii si securimii si sa liberalizeze statul. Dar unde sint reformele mult promise? Unde este reforma justitiei (in fata legii sintem toti egali, sau nu?). A reusit cu mult tam-tam sa mimeze in ultimul an o reforma in sistemul sanatatii si una in cel al invatamintului. In rest (sau mai bine zis in asamblu) a promovat o politica bazata pe decavarea totala a natiunii si o redistribuire selectiva a afacerilor si contractelor cu statul (totul de la nivel de Director de scoala generala in sus a trecut de partea fesenistilor de la sectia PD).

Acesta este rezultatul unei politici incoerente promovata de fosti comunisti impreuna cu niste „istoricieni” care au promovat la faculatatea Ieseana A.I. Cuza (MRU, Baconski & Co.) Impreuna azi se pozeaza ca “dreapta romaneasca“. E dea dreptul jenant sa vezi niste fosti comunisti schimonosindu-se in hardlineri conservatori de dreapta (aoleu au tras peceristii si utecistii astia -in frunte cu Tismaneanu- o lege a lustartiei de stau pisicile-n coada).

Era Basescu va marca definitiv esecul incercarii de a construi o democratie reprezentativa pornind de la retetele demnitarilor si profitorilor fostei nomenclaturi. Romania are nevoie de un nou inceput, bazat pe reforme autentice– promovate de un nou lider, tinar (cu vesta curata), competent, un adept al valorilor liberalismului, un european si un atlantist autentic.

BUCURA DACUL 02-03-2012 - 10:15

Desre ce reforme autentice este vorba?,despre ce nou inceput?si mai ales despre ce lider tanar competent si despre ce vesta curata faceti vorbire d-le European?.Reformele fanariote ale liberalilor fanarioti,sa discutam despre noul inceput al lui Tariceanu care ne-a vandut si zacamintele de titei si gaze sa nu ramana nimic copiilor nostri, despre Crin Antonescu la care numai frizura e tanara,in rest un mediocru banal,care nu are nimic care sa-l califice ca presedinte de partid si cu atat mai putin pentru presedentia Romaniei.In cultura ruseasca,vesta e elementul vestimentar de baza si e de o frumusete aparte. Lipovenii rusi au mostenit in cultura lor si acest element vestimentar.Reprezentantul lor la presedentia romaniei,Crin Antonescu nu a avut parte de o vesta curata din zestra acestei minoritati nationale.Lipovenii sant oameni seriosi si nu puteau sa-l puna in aceiasi banca pe un derbedeu repetent cu Ivan Patachin si alti reprezentanti de inalta clasa ai acestei etnii.

Europeanuul 03-03-2012 - 18:56

Eu despre lipsa reformelor si esecul Shengen vorbisem (nu despre liderii opozitiei). In ceea ce priveste traditiile lipovenilor va pot spune ca nu-s un cunoscator (sint un banatean si am parasit tara in ’87, la o virsta foarte tinara). Nu am afinitate la puseuri vadimiste.

tomi 01-03-2012 - 23:47

Alo redactia ce se intimpla? se doarme pe delete?
TOMI

tomi 01-03-2012 - 23:54

Cred ca cineva a turbat dincolo ,pe pupitrul de comanda.Vreau sa trimit un text in spijinul pozitiei Romaniei si unul „verde” a ramas cu degetul lipit pe delete.
Trezeste-te si citeste textul nenorocitule inaite de a-l sterge.
tomi

Roland Catalin Pena 02-03-2012 - 00:08

Tomi…ce ai baiatule? nu e nimeni pe site care sa te cenzureze,,,da-i bataie daca ai ceva de spus, dar vezi ca siteul s-ar putea sa fie mai civilizat ca tine, din programare

tomi 02-03-2012 - 00:14

ROLAND, am fost taiat de 6 ori cu un text amarit in care incerc sa arat cine este Olanda care ne face tara de ris si nu pot da-l introduc de peste o ora de eforturi.Vezi tu cine si de ce nu-i place textul care-i zau nevinovat. Merci pentru ajutor,poate reusec acum sa-l trimit.
tomi

tomi 02-03-2012 - 00:36

ROLAND,ajuta-ma cu textul asta nefericit il trimit a zecea oara !!!
Nici nu era cineva mai nimerit decit Olanda sa fie cea mai potrivita tara care sa condamne ROMANIA pentru lupta impotriva coruptiei si legislatiei.
Olanda,este statul cel mai corupt din Europa si poate chiar din lume. Amsterdam este supranumit capitala drogurilor.Nelegiuirile si frauda este pe primul loc in Olanda.Populatia bastinasa,adica olandezii originali au ajuns sa reprezinte sub 50% din locuitori,restul fiind emigranti din tarile arabe in special,din Africa si din China.Organizatiile criminale ascunse sub tot felul de denumiri fantoma domina economia olandeza.Politia si legislatia olandeza nu face si nu vrea sa faca nimic impotriva coruptiei,mai de teama mai din interes.Am fost in Amsterdam cu fiul meu mai mare pentru citeva zile,si nu prea mai am de gind sa merg acolo.La fiecare pas esti pindit de excroci si de fraude.Am cumparat un set de baterii Duracell la pretul de 20 de Euro (4 baterii) La noi in Israel cumpar 12 baterii de acelasi fel cu 20 de sekeli adica cam 4 euro.Pe avion la intoarcere am luat parerea citorva calatori, israelini care traiesc in Olanda.Zborul este lung cam 5 ore si jumatate, deci am avut ocazia sa aud povesti de groaza.
Doi tineri prieteni inchiriaza un apartament in Amsterdam,plata se face pe un an in avans.Oamenii platesc citeva zeci de mi de euro,cu avocat,cu contract- totul bine si frumos,primesc cheile apartamentului si se introduc fericiti in apartament.In orele serii se aude un zgomot suspect ,cineva umbla la usa lor si incerca sa o descuie .Era un tip mai in virsta,om serios, i se deschide usa si apar schimburi de priviri mirate,vizitatorul ii intreaba pe tineri ca ce cauta in casa lui.Cei doi mirati scot contractul de inchiriere,si-l arata musafirului,la care si el mirat scoate un contract identic pe acelasi apartament.Desigur ca povestea nu se termina aici,in aceeasi seara au aparut in usa aceluiasi apartament alti 20 de titulari cu contract pe acelasi apartament,deci excrocul reusise sa acapareze fara mare efort in jur de 200.000 de euro pe un apartament care nici macar nu era al lui.Dupa interventia politiei s-a stabilit ca apartamentul era parasit de citiva ani si istoria cu inchiriatul lui se repeta cam la doua luni.
Politia olandeza este foarte vigilenta.Biciclistii sint amendati in mod aspru daca li s-a ars becul la lanterna,sau nu detin pompa de bicicleta.Am auzit mai multe povesti cu cazurile de amenzi aspre asupra biciclistilor,in timp ce la 10 metri era jefuita cite o femeie,sau vreun batrin,desigur ca politistii nu renunta la amendarea biciclistului lasind ca victima de alaturi sa fie batuta si jefuita.
80 % din drogurile ce patrund in Europa intra prin portul Amsterdam. Loteriile fantoma, falsurile sint pe locul intii in Olanda,
Deci s-a gasit cine sa critice Romania.Sper ca guvernantii romani nu vor ramine datori si vor aminti politicienilor olandezi ca lupul nu este paznic bun la oi.Cred ca coruptia olandeza este bine cunoscuta de toata Europa,iar exemplele mele sint mult prea nevinovate fata de imaginea globala a Olandei.
tomi

tomi 02-03-2012 - 00:08

Stimate legionar din redactie,daca te deranjeaza patriotismul iar vederile tale de dreapta sint mai importante decit meseria de ziarist du-te nenorocitule si vinde seminte la ROMANIA MARE unde vad ca vrei sa ajungi star. A cenzura dupa nume si nu dupa text te face sa pari un bou ceva mai mare decit fratele urbos care este bebyul vostru rasfatat,cu textele lui antisemita mult savurate de redactie.
Si pe scurt – ia mai dute-n mama dracului cenzore.

tomi 02-03-2012 - 00:26

Urbos astazi nu am timp pentru tine,scuza-ma,am probleme mai importante decit sa te bag in curul vacii.
tomi

ValVerde cel Viteaz 02-03-2012 - 04:52

Ce naiba mai tomi.
Ne ametesti cu Amsterdam pe 18 paragrafe si te certi cu Roland.
Cum sa-ti mai ramina timp sa-l injuri pe urbos.

Miine ratie dubla ca nu doarme bine paiatza forumului daca nu-i spui ceva de mama.

Am inteles ca ai divergente de opinii cu urbos, da’ cu vaca ce-ai avut?

tomi 02-03-2012 - 22:21

@ValVerde cel Viteaz hai sa-ti explic.Vaca de care pomenesti este personajul neutru dar pozitiv din citat,pina ce urbos este personajul principal si negativ.
De fapt nu am vrut sa jignesc vaca,este total nevinovata,singurul vinovat pentru pomenirea vacii era urbos-sobru.Acum ai inteles amice?
tomi

ValVerde cel Viteaz 02-03-2012 - 22:52

Nu, nu inteleg !

Onorabila rumegatoare pasnic paste pe pasune cu o privire indurerata…poate o doare burta, poate e constipata, poate o deranjeaza hemoroiziii…cind BAM!!! vii tu si introduci pe urbos in rectul nefericitei vietuitoare.
Poate crezi ca dupa cum posteaza, urbos are capul mic si creierul intr-un colt si ca vaca nu va baga de seama. Chiar daca e asa, eu cred ca vaca va avea obiectii la actul tau unilateral de a-l introduce pe urbos pe poarta din spate fara aprobarea stapinei de drept a gaurii in cauza.

Cred ca esti injust cu patrupedul (si ma refer bineinteles la vaca…celalalt patruped nu ma intereseaza)

tomi 02-03-2012 - 00:24

Roland Catalin Pena nu zau amice, am mai trimis de doua ori si nu trece.Ce nu este bine spune-mi sa nu mai fac crize,zau pacat de timpul pierdut,daca nu va convine zii si ma dau batut.
tomi

tomi 02-03-2012 - 00:40

Roland Catalin Pena, bun am inteles nu se publica,nu vreiti dar de ce nu va place ? Este prima data ca trimit un text de peste 10 ori,fara adrese personale sau jigniri si nu-l treceti. Aveti pozitii politice se pare antiromanesti.
tomi

Doru Dragomir 02-03-2012 - 04:33

Nu vezi ca a aparut comentariul tau?

tomi 02-03-2012 - 22:10

Doru Dragomir,acum vad,pacat ca am lucrat 3 ore la expunere pina ce textul mi-a luat 15 minute la editare.
Oricum va multumesc ca m-ati bagat in seama si ma faceti sa ma simt acasa in acest forum.
cu stima tomi

Ciu Huhu 02-03-2012 - 22:17

Doru D. nu luati in seama pe saritu asta de pe fix Tomi care terorizeaza Netul!
Multumesc, cu stima, Huhu.

tomi 02-03-2012 - 22:30

Si tu ce mai vrei? Vrei sa vii in apararea Olandei si in a ofensa statul roman? Nu inteleg ce te doare de aceasta data,ca si cum ai fi auzit din partea mea vreo jignire adusa romanilor, cu exceptia ta si a coalitiei tale de vagabonzi care nici macar nu sinteti romani.
tomi

tomi 02-03-2012 - 22:37

CIU CIU nebunu si in al doilea rind ce ai tu cu forumul, netul cum ii zici tu? Tu inca nu ai realizat rolul tau pe forum? Este ca si la aplicatii militare,sint soldati, sint ofiteri,este armament,si este munitie. Tu din toata aceasta combinatie ai rolul de tinta,adica batul si cartonul acela cu cercuri in care se trage.Acum ai inteles cine esti tu Einstein al nulitatilor?
tomi

USL+PDL=ACEEASI MIZERIE 02-03-2012 - 05:20

Ne supara ostilitatea olandezilor care staruie in hotarirea lor de a ne impiedica sa intram in spatiul Schengen. Romania nu mai reprezinta o necunoscuta pentru occident. Anul trecut, cind UE-ul trebuia sa ia hotarirea aceea istorica Romania promitea prin vocea dictatorului Basescu (era prin februarie) ca, citez din memorie: veti vedea peste citeva zile hotarirea Romaniei de a lupta impotriva coruptiei. „Si lupta si da-i” A ta barit citeva saptamini pe citeva puncte de frontiera bagind in puscarie pentru 29 de zile citeva sute de graniceri si politisti de frontiera cu vile si masini de lux. In acelasi timp, CULMEA, nici un control la Portul Constanta, unde tartorele principal e fratiorul dictatorului, Mircea Basescu. De-abia dupa aproape doua luni s-au hotarit sa se duca in control acolo, si, culmea, ce sa vezi, totul era legal acolo. Intre timp, din sutele de retinuti n-a cunoscut puscaria nici un politist de frontiera nici un granicer. Cu astfel de miscari incearca sa pacaleasca dictatorul, occidentul? Sa fim seriosi. Acum, pentru intrarea in spatiulo Schengen, dictatorul a pregatit alta spoiala de lupta impotriva coruptiei, si da o tura pe la citeva puncte de control si, dintr-un foc, aduce la buget 20 de milioane de euro si… atit. Ne-am facut datoria, Olanda nu are ce sa mai zica. 🙂 Vezi sa nu! Nu sint adeptul Olandei, dar in cazul de fatza, alt instrument de lucru impotriva mafiotilor usl+pdl nu exista decit o singura arma: amenintarea si refuzul de a ni se mai da ceva pe … o sa facem! Bravo Olanda, sa nu le dati mafiotilor astora nici o recunoastere, sa fiarba in sucul lor pina or crapa.

Ciu Huhu 02-03-2012 - 22:19

Auzi sluga a tiganului DD, te plateste bine?

Dorin C. 02-03-2012 - 17:15

Cred ca motivul adevarat al Olandei (care e doar paravanul altor „mari” ai Europei) este enorma masa de tigani prezenti in Romania si pe care pur si simplu nu-i vrea nimeni in Europa occidentala multumita acordului Schengen. Daca e vorba doar de mafie si coruptie, priviti Italia, care n-a avut absolut nici o problema sa fie acceptata peste tot de-a lungul timpului. Doar pretexte.

urbos 02-03-2012 - 17:35

Cel mai probabil Olanda e paravan, insa chestia cu tiganii nu prea are sens, ca tot nu pot sa-i opreasca, iar tiganii sint acum cetateni UE oricum. Mai degraba e vorba de realitatea faptului ca Romania are granitele svaiter si coruptie la greu, vezi si ultimele stiri legate de modul in care moldovenii isi faceau acte romanesti.

Dorin C. 02-03-2012 - 18:56

Pai cum sa nu-i poata opri? Franta ii repatriaza la greu. Sub ce pretext? In Irlanda de Nord, irlandezii erau cit pe ce sa darime biserica peste ei, iar autoritatile de-acolo au fost nevoite sa-i evacueze urgent. Pai or fi ei cetateni UE datorita cetateniei romane, dar odata cu Schengen nimeni din pactul ala nu mai are vreun drept sa-i repatrieze. Iar astia vor invada pur si simplu vestul Europei. Nimeni de-acolo nu vrea mai multa mizerie decit are acum cu altii.

urbos 02-03-2012 - 19:23

Ii repatriaza ca sa plece iarasi, demersul e total inutil, n-are ce le face

nimeni 02-03-2012 - 22:25

ceva putred din danemarca, s-ar fi mutat in olanda. relatie de buna vecinatate.

olanda face un joc , daca nu face un joc pozitia ei e ridicola, mai parsiv decat vanghelie pe persoana fizica!

Camelian Propinatiu 03-03-2012 - 11:41

Pubintelectualii nostri, miscarea civica – tot ce putem spera: protectia maidanezilor. Populistii olandezi stiu ca românii nu pot organiza retorsiunea, deoarece postoromânismul e atât de avansat incât abia silabisesc indemnul didactic Google. ro: ciobanesc mioritic tricolor.

Ciu Huhu 05-03-2012 - 05:09

Olandezii au dreptate, coruptia-i imensa in Romania!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult