Acasa InternationalExterne Consiliul Europei i-a cerut Ungariei sa protejeze si sa promoveze limba romana

Consiliul Europei i-a cerut Ungariei sa protejeze si sa promoveze limba romana

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Consiliul Europei i-a recomandat Ungariei sa elaboreze o strategie pe termen lung pentru protejarea si promovarea limbilor minoritatilor, intre care si romana, transmite Radio Romania Actualitati.


Intr-un raport publicat la Strasbourg, Consiliul Europei mai cere Ungariei sa creeze scoli bilingve la toate nivelurile de educatie. Forul european solicita totodata Ungariei o mai buna finantare a educatiei in general dar si a invatamantului in limbile minoritatilor. Comitetul de specialitate romano-ungar de colaborare in problemele minoritatilor nationale se intalneste periodic si propune proiecte si programe de cooperare in domeniul minoritatilor nationale. Ultima sedinta s-a incheiat cu recomandari ca Ungaria sa asigure utilizarea adecvata a limbii romane de catre minoritarii romani. In plus, Romania cere editarea de manuale pentru romanii din Ungaria, sprijin financiar pentru publicatii in limba romana si dotarea bibliotecilor din Ungaria cu carti romanesti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult