Acasa InternationalExterne Consiliul Europei va fi reformat

Consiliul Europei va fi reformat

scris de M.A.
2 afisari

Consiliul Europei va fi reformat până în vara acestui an, a declarat pentru Radio România, secretarul general al Consiliului, Thorbjorn Jagland. Procesul include şi reformarea Curţii Europene pentru Drepturile Omului.

Thorbjorn Jagland

Thorbjorn Jagland (foto: presidency.ro)

Consiliul Europei a intrat într-un proces de reformare, de restrângere a activităţii, cu accentul pe promovarea drepturilor omului şi combaterea corupţiei. Acesta urmează să fie finalizat până în vara acestui an, a declarat, pentru Radio România secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, aflat într-o vizită în ţara noastră. El a precizat că vor fi utilizate mai mult instrumentele pe care le are Consiliul, pentru a convinge statele membre să aplice recomandările.

„Avem, de exemplu, o serie de convenţii unice, pentru combaterea unor fenomene precum corupţia, traficul de persoane, infracţiunile cibernetice şi toate noile ameninţări la adresa securităţii.”

Consiliul trebuie să aloce mai multe resurse pentru aceste probleme. Vrem să aplicăm şi programe de asistenţă pentru acele state membre care, conform informaţiilor de la organismele noastre de monitorizare, nu îşi respectă întru totul obligaţiile”, a explicat Thorbjorn Jagland.

Întrebat despre necesitatea reformării Curţii Europene pentru Drepturile Omului, secretarul general al Consiliului Europei a declarat că aceasta este una dintre priorităţile Consiliului. „Este cea mai urgentă chestiune de rezolvat, pentru că CEDO a devenit tot mai populară şi este asaltată de cereri. Numărul mare de cereri este o dovadă că oamenii au mai multă încredere în Curte, decât în sistemul juridic din ţările lor.” „Deci, trebuie să modificăm procedurile Curţii, pentru ca CEDO să poată răspunde tuturor plângerilor şi, în acelaşi timp, să asistăm statele, pentru ca acestea să facă acele reforme necesare pentru ca cetăţenii lor să apeleze la justiţia naţională, nu la CEDO,” susţine Thorbjorn Jagland.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult