Acasa InternationalExterne Continuă protestele violente din New Delhi faţă de noua lege a cetăţeniei

Continuă protestele violente din New Delhi faţă de noua lege a cetăţeniei

scris de Misu Andrei
97 afisari

Cel puțin 19 persoane au fost ucise în New Delhi în timpul protestelor faţă de noua lege a cetățeniei. 15 persoane sunt la spital, în stare critică.

Reuters scrie că cel puțin 19 persoane au fost ucise în capitala indiană în timpul confruntărilor, a declarat miercuri un oficial al Spitalului Guru Teg Bahadur.

„Există 15 pacienți în stare critică”, a spus oficialul spitalului, care a adăugat că 19 persoane au murit în spital.

Poliţia a folosit gaze lacrimogene şi grenade de fum pentru a dispersa manifestanţii, scrie Mediafax.Ciocnirile, care au coincis cu o vizită în India a președintelui american Donald Trump, au izbucnit la începutul acestei săptămâni între mii de persoane care au demonstrat pentru și împotriva noii legi a cetățeniei, introdusă de guvernul premierului Narendra Modi.

Noua lege accelerează procesul de acordare a cetăţeniei pentru minorităţile religioase din ţările vecine majoritar musulmane, dar îi exclude pe musulmani din lista comunităţilor care beneficiază de această facilitate.

Criticii spun că legea contravine Constituţiei seculare din India, care tratează toate persoanele egal indiferent de religia lor, şi că este un pas spre marginalizarea minorităţii musulmane din ţară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult