Acasa InternationalExterne Continua scandalul fotografiilor din armata israeliana

Continua scandalul fotografiilor din armata israeliana

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Presa israeliana a publicat miercuri noi fotografii cu militari israelieni pozand alaturi de prizonieri palestinieni cu ochii acoperiti si mainile legate, aratand astfel ca difuzarea, luni, a unei prime serii de imagini de acest tip nu reprezinta un caz izolat, relateaza Medifax.

„A devenit o norma pentru militari sa se fotografieze in acest mod, care traduce situatii traite zilnic de ei si de palestinieni”, a declarat Yehouda Shaul, reprezentant al organizatiei neguvernamentale „Sa rupem tacerea”, aflata la originea difuzarii acestor noi imagini.

Organizatia neguvernamentala strange de mai multi ani marturii ale militarilor care au activat in teritoriile palestiniene.

In aceste noi fotografii publicate site-ul de socializare Facebook, se pot vedea militari care stau in jurul unei tinere detinute ingenuncheate, un militar culcat alaturi de un prizonier asezat, avand mainile la spate, sau un militar pozand alaturi de un palestinian ranit, adus cu ambulanta.

Fotografiile ii prezinta cel mai adesea pe detinuti intr-o situatie umilitoare, dar fara a se putea spune ca ar fi fost abuzati.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult