Acasa InternationalExterne Corect politic: nu “Ouă de Paşti” ci “Sfere de primăvară”! (Video – Audio)

Corect politic: nu “Ouă de Paşti” ci “Sfere de primăvară”! (Video – Audio)

scris de Adrian Pătruscă
5 afisari

Corectitudinea politică a depăşit de mult toate culmile prostiei şi ticăloşiei. Dar un caz care a făcut înconjurul Americii este moţul sinistrului mecanism propagandistic de îndobitocire a oamenilor.

Copiii sunt primele victime ale corectitudinii politiceO elevă a unui liceu din metropola americană Seattle a declarat pentru reporterul Dori Monson de la radioul local KIRO, că incidentul s-a petrecut la sfârşitul unei săptămâni de activitate voluntară în beneficiul comunităţii, scriu agenţia UPI şi Daily Mail.

Intervievată prin telefon, Jessica, în vârstă de 16 ani, care a refuzat să îşi spună numele întreg, a povestit cum a fost repartizată pentru diverse activităţi pedagogice la clasa a treia a unei şcoli primare. Fiind foarte încântată de munca ei cu micuţii, ea a vrut la sfârşitul săptămânii, să le facă o bucurie. A umplut nişte ouă de plastic cu dulciuri şi a vrut să le organizeze copiilor o “vânătoare de ouă de Paşti”. La catolici, şi nu numai, există obiceiul ca părinţii sau rudele să ascundă în grădină, prin iarbă sau tufişuri, ouă de ciocolată sau umplute cu dulciuri, pe care micuţii se bucură să le caute şi să le descopere .

Jessica se întreba, însă, cum va fi primită ideea ei de personalul didactic al şcolii. În timpul săptămânii, ea a declarat că a avut mai multe semnale ciudate privind “regulile abstracte de comportament” impuse de instituţie.

Temerile Jessicăi s-au dovedit întemeiate. I-a spus învăţătoarei despre intenţia sa, iar învăţătoarea s-a dus să ceară permisiunea direcţiunii şcolii. “Mi-a spus că pot să organizez evenimentul, dar că trebuie să folosesc termenul ‘sfere de primăvară’ în loc de ‘ouă de Paşti.”

Deşi şocată, Jessica a acceptat să se conformeze pentru a nu strica bucuria copiilor.

Numai că micuţii nu au fost atât de proşti ca dascălii lor. “Când am scos ouăle din geantă, învăţătoarea a exclamat: ‘Priviţi! Sfere de primăvară!’ Dar copiii au strigatcu toţii, bucuroşi: ‘Uau! Ouă de Paşti!”

Un purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar din Seattle a declarat pentru Daily Mail că nu poate nici să confirme, nici să infirme evenimentul. “Am întrebat peste tot, dar nimeni nu a auzit. Este un district mare. De obicei, când se petrece aşa ceva, aflăm şi noi.”

Cu toate acestea, ghidul districtual privind sărbătorile religioase stabileşte că acestea pot fi “discutate” şi “celebrate” dar şcoala trebuie să se asigure că totul se face “într-un mod obiectiv şi instructiv”. Acelaşi ghid subliniază că sărbătorile religioase “trebuie ţinute şi celebrate acasă sau în instituţiile religioase”.

“Orice program care poate fi interpretat ca îndoctrinare religioasă sau care promovează sau favorizează credinţele sau practicile ale vreuneia dintre credinţele religioase, sau ne-credinţe, trebuie evitate”, stabileşte ghidul districtual.

De când întâmplarea a fost făcută publică, Inspectoratul Şcolar din Seattle a fost bombardat cu o puzderie de mesaje de protest. Respectiva şcoală nu e sigura instituţie guvernamentală din regiune pentru care Paştele trebuie eliminat. Administraţia Parcurilor a scos cuvântul “Paşte” din toate afişele care anunţă “vânătorile de ouă”.

Nici Crăciunul nu e mai privilegiat în Seattle. În 2006, o lege locală a interzis pomii de Crăciun în aeroport. Apoi, administraţia s-a răzgândit şi a adus brazii înapoi, dar a declarat că nu sunt “pomi de Crăciun” ci “pomi care promovează pacea şi armonia”.

Din fericire, anul acesta, tradiţionalul concurs de rostogolire a ouălor organizat de preşedinţia americană pe peluza Casei Albe încă se mai numeşte “Easter Egg Roll”.

Ascultă aici declaraţia Jessicăi la radio KIRO!

11 comentarii

briel 14-04-2011 - 17:44

Este un caz izolat, proportional cu prostia unui dascal si a unui director.
Dar, ia vedeti noua ce reclama ni se face in America … noroc de noi ca suntem prea mici si neimportanti,

http://www.huffingtonpost.com/2011/04/13/romania-racism-teens-_n_848747.html

Nenea asta Soros, cam cati ani are ?

Bumerang 14-04-2011 - 19:39

Reclama? Pai vrei sa spui ca nu-i ASA?

Referitor la subiect pot spune ca, deși sunt un tip căruia ii place sa spună lucrurilor pe nume, si in mod clar consider stupide denaturarea unor nume sau evenimente, religia e si ea tot o politica. Dacă stam bine si ne gândim, nici ouăle de pasti si nici Pomul de Crăciun nu sunt invetii crestine!
Probabil tot ASA de indignati aur fost si germanii, care au impodobit casele cu ramuri de brazi mult inaintea crestinismului, când aceste ramuri au fost trasformate in pom de Crăciun.

u s 15-04-2011 - 01:22

Dar ce spui bumerange, n-are legatura cu subiectu.

Pribeagul 14-04-2011 - 20:02

Comunismul va apare si se va dezvolta in cele mai avansate state.Ceea ce a fost pina acum a fost doar un experiment nereusit.

Noi vom ramine multa vreme… traditionalisti.

u s 15-04-2011 - 01:21

Mizeria asta de „corectitudine politica” la imbecilii americanasi a aparut, tot felul de cretinisme care nu sint altceva decat incalcarea grava a drepturilor si libertatilor de care tara aia ajunsa de tot cacatul, a facut atata vreme un simbol. Tot de la cretinii astia si „lupta impotriva fumatului” acum a „mancarurilor grase” pana cand vor dori sa spuna ce sa citim, ce sa vedem, ce sa gandim. De remarcat ca imbecili americanasi sint tot aia care spun copiilor ca Darwin e un tampit si ca omul e facut din lut si scuipat, ca Pamantul are varsta ji danilor si alte cretinisme de acelasi calibru. La vizitarea marelui Canion, ghizii nu mai spun „varsta” canionului, ca ar depasi ceea ce cretinii au citit in biblie.

YAAKOV 15-04-2011 - 08:06

Vesticii, mecanicisti din fire, au luat religia in serios. Tampenia si fixismul lor au dus la obiceiuri bizare.
La ortodocsi e mai mult o bascalie. Nici popii nu cred in povestile astea. Doar babele le au cu „tamaiatul”.

camaradul 15-04-2011 - 01:58

De aia, mereu, adunatura americana a ratat sa fie un neam…glorie cumparata, istorie discutabila…rusii bateau, le-au scapat, spre stupoarea analistilor, initiativa internetului…Foarte frumos material, sunt adevaruri care mereu trebuie spuse

Arhimede 15-04-2011 - 08:00

Cand aud expresia „politicaly corect” imi vine sa trag cu mitraliera in cei care au inventat-o.

jan dinu 15-04-2011 - 08:13

UNitate in diversitate !
Noi americanii repectam tuturor locuitorilor
afinitatile caracteristice specifice ,locale ori aduse cu ei mai recent
shi numai asha intareste libertatea prin tolerantza in societatea
care ramine model demn de urmat in lume pentru intelegere
mutuala ce recunoaste traditiile fiecarei entitati !
JD-USA

suceveanu 15-04-2011 - 10:41

@Bumerang Are dreptate chestia cu ouale este o traditie precrestina la fel ca bradul de Craciun asa ca nu au de ce se indigna crestinii habotnici Credinta adevarata crestina este sufocata de atatea traditii si practici de origine pagana Va inchipuiti ca apostolul Petru sau Ioan impodobeau vreun brad de Craciun sau vopseau oua de Pasti? Si daca ei nu faceau asta de ce noi sa urmam aceste traditii pagane?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult