Acasa InternationalExterne Coreea de Nord: 2013 aduce un moştenitor pentru Kim Jong-un – A născut sau nu Ri Sol-ju ?

Coreea de Nord: 2013 aduce un moştenitor pentru Kim Jong-un – A născut sau nu Ri Sol-ju ?

scris de Laurentiu Banches
30 afisari

Presa din Coreea de Sud este de părere că soţia liderului nord-coreean Kim Jong-un, Ri Sol-ju, ar fi născut, după ce această a aparut fără „burtă” la festivităţiile de revelion.

Coreea de Nord: A născut sau nu Ri Sol-ju ?

Imagini recente, realizate în cursul unei ceremonii de Anul Nou şi difuzate de televiziunea oficială a regimului comunist, au arătat-o pe Ri Sol-ju într-un taior, fără vreun semn de sarcină, după ce presupusa sarcină a lui Ri Sol-ju a fost dezvăluită la 17 decembrie, în cursul unei ceremonii în onoarea tatălui soţului ei, Kim Jong-il, decedat în urmă cu un an. Atunci, soţia lui Kim Jong-un, a cărei existenţă a rămas ascunsă până în iulie 2011, a apărut purtând un costum tradiţional coreean, hanbok. Această rochie amplă, neagră, cu talia înaltă, abia masca pântecul, confirmând astfel zvonuri despre o sarcină, după o lungă absenţă publică, în lunile septembrie şi octombrie.

Potrivit mediafax, un oficial din cadrul Guvernului de la Seul, citat de agenţia de presă Yonhap a declarat că Ri Sol-ju „pare că a născut deja”, cotidianul sud-coreean Dong-A Ilbo întrebându-se de asemenea dacă „A născut, oare, Ri Sol-ju”, având în vedere că „pântecul s-a dezumflat”. Kim Jong-un, în vârstă de aproximativ 30 de ani, i-a succedat tatălui său la conducerea Coreei de Nord, după moartea acestuia, în decembrie 2011. Căsătoria sa a fost dezvăluită abia în iulie, când au fost publicate fotografii cu tânără Ri Sol-ju.

Ri Sol-ju in hanbok negru la ceremonia in memoria lui Kim Jong-il

6 comentarii

pensia 03-01-2013 - 20:33

Vizionand imaginile cu maimutoiul de dictator nord-corean Kim Jong mi-am adus aminte de ciobotarul analfabet Ceausescu si am plans iar suferintele poporului roman si tineretea pierduta a generatiilor deceniilor 70 si 80 . Si de ce ? Pentru niste interese geopolitice idioate. Poporul nordcorean se va reface vreodata ? in 50 de ani poate. Uitati-va la noi , dupa 23 de ani si inca suntem in cadere libera.

urbos 04-01-2013 - 00:05

A nascut, ca altfel o taia in bucati.

Huhu Ciu 04-01-2013 - 07:37

Da, dar nu prea s-a anuntat oficial (cu tamtamuri, serbari pop ulare, decorari, demontratii ale oamenilor muncii) si deci nu prea e baiat si mostenitor, care este imediat o bila neagra pentru doamna. Tare mi-e teama sa nu fie in slujba west-ului aceasta cetateanca, ca tovarasa nu pot sa-i spun, daca e tradare? Suntem oare siguri de originea sanatoasa a cetatenei Ri, nu cumva e dedata la muzica mai putin patriotica? Dar vad ca nu poarta tocuri, deci mai exista ceva sanse.

BULA 04-01-2013 - 07:57

Puteti sa constatati si dumneavoastra care sunt avantajele „capitalismului cu un singur patron”. Oamenii sunt mai relaxati, ca patronul nu sta la ceafa lor sa-i terorizeze permanent, cum fac patronii de la firmele de familie. I se fac si lui niste cantari si omul isi vede de nevasta si isi petrece timpul in mod placut. Oamenii au toti locuri de munca garantate, statul le da servici si casa (nevasta si-o iau singuri), copiii merg la gradinta sau la scoli pe banii statului, tara e aparata cu armament nuclear si se doteaza in continuare.
Nici nu se compara cu porcaria de la noi, cu mii de escroci care fura statul cu asfaltari la suprapret, cu evazionisti, cu mafioti care vand droguri la copii, etc.

Cercul 04-01-2013 - 11:55

Dar in Romania era situatia mai completa inainte de 89. Activisti si maistri sfatosi se faceau luntre si punte si-ti dadeau si nevasta. Asa deci Corea de Nord e cam inapoiata.

BULA 04-01-2013 - 19:22

Se uitau la filme americane si se inspirau de acolo.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult