Acasa InternationalExterne Coreea de Nord a încheiat pregătirile pentru un test nuclear

Coreea de Nord a încheiat pregătirile pentru un test nuclear

scris de Stefan Galai
1 afisari

Coreea de Nord a încheiat pregătirile tehnice pentru al treilea test nuclear, a spus miercuri un expert nuclear de pe lângă guvernul Coreii de Sud.

Coreea de Nord - nuclear (topnews.in)

Foto: topnews.in

„Nordul a încheiat aparent pregătirile tehnice pentru al treilea test nuclear. Nu lipseşte decât o decizie politică”, a spus presei, sub rezerva anonimatului, expertul menţionat. El a adăugat că serviciile secrete sud-coreene şi americane urmăresc îndeaproape activităţile de la situl Punggye-Ri din nord-estul Coreii de Nord.

Potrivit expertului, Phenianul va utiliza de această dată, cel mai probabil, uraniu puternic îmbogăţit, de care Coreea de Nord dispune în cantităţi suficiente încât să fabrice între trei şi şase bombe nucleare, în plus la stocul de plutoniu, informează Moldpres.

Statele Unite şi aliaţii lor, în special sud-coreeni suspectează Coreea de Nord de dorinţa de a proceda la un test nuclear după eşecul lansării rachetei cu un presupus satelit la bord în data de 13 aprilie, o tentativă denunţată de occidentali ca un test cu rachete cu rază lungă de acţiune. Racheta lansată pe 13 aprilie s-a dezintegrat la puţin timp după lansare.

Precedentele două teste nucleare efectuate de Coreea de Nord au urmat de asemenea unor lansări de rachete.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult